Βαθμολογία

«Ποιοτική ομάδα ο Απόλλωνας Λάρισας»

Την πρώτη media day της χρονιάς είχε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον κ. Γιαννίκη να αναλύεις τις σκέψεις του για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λάρισας (Κυριακή 14:45) και Παναθηναϊκό (Τετάρτη 17:15). Αρχικά ο κόουτς έστειλε τις ευχές του, τονίζοντας και τη λέξη «ενότητα»: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, υγεία πάνω απ’ όλα, ευτυχία, χαρά, θετικότητα και ενότητα».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπου έδωσε έμφαση στο ότι το ματς που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δεν θα πρέπει από τώρα η σκέψη να πάει στον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά:

Για τον βαθμό ετοιμότητας εν όψει Απόλλωνα Λάρισας: «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που εντός έδρας έχει την ίδια συγκομιδή βαθμών με τη δικιά μας, είναι δηλαδή δυνατή έδρα, ποιοτική ομάδα, δυναμική και στο τελευταίο 1/3 γρήγορη. Σίγουρα ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Χειμώνας είναι και πιστεύω θα είναι όπως στην Κέρκυρα. Άκουσα ότι είναι και λίγο πιο στενό σε διαστάσεις. Ξέρουμε ότι το ματς είναι δύσκολο, είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά έχουμε και κάποιες ελλείψεις. Ο Νάουμετς ακόμα δεν μπορεί να ενσωματωθεί από το χτύπημα που δέχτηκε πριν το ματς με τον Καραϊσκάκη. Ελευθεριάδης και Καρτάλης ενσωματώθηκαν, είναι καλά σωματικά, αλλά έλειπαν καιρό από την ποδοσφαιρική προπόνηση και ελπίζω να επανέλθουν σύντομα. Ο Λάσα θέλει χρόνο και ο Νικολιάς κάνει κάποια κομμάτια προπόνησης, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να μπορέσει να μπει κανονικά.

Σχετικά με το αν κάποιος από τους τραυματίες μπορεί να προλάβει το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο κ. Γιαννίκης απάντησε: «Ο Ελευθεριάδης έχει 4 μήνες που δεν ακούμπησε ούτε μπάλα. Σωματικά τον έχουμε σε πολύ κατάσταση, έγινε πολύ καλή αποκατάσταση, αλλά τώρα το σώμα του πρέπει να προσαρμοστεί στα γήπεδα και σε αθλητικές κινήσεις κι αυτό θα αργήσει. Ο Καρτάλης είναι πιο έτοιμος γιατί έλειπε λιγότερο και ο Νικολιάς δεν είναι ακόμα έτοιμος και δεν τον βοηθάνε και τα γήπεδα που είναι πολύ σκληρά και αν έχεις κάτι στη γάμπα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο. Σωματικό, όμως, κι αυτός είναι καλά. Θα δούμε, ελπίζουμε Νάουμετς και Καρτάλης να είναι σε καλύτερη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν δύσκολο μήνα με πολλά ματς και πολλές απουσίες».

Για το αν είναι δύσκολο να πείσει τους παίκτες του να ασχοληθούν με τον Απόλλωνα Λάρισας, όταν ακολουθεί η πρόκληση με τον Παναθηναϊκό: «Ο αρχικός στόχος μας δεν ήταν να κατακτήσουμε το κύπελλο, αλλά να ανέβουμε κατηγορία. Το πρωτάθλημα έχει τον πρώτο λόγο. Κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι και τώρα προέχει ο Απόλλων Λάρισας που είναι μια ομάδα ποιοτική και με πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Αν περάσουμε από τη Λάρισα θα μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, αν περάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό θα μας ενδιαφέρει η Παναχαϊκή κ.ο.κ. Αυτό είναι το σωστό, πιστεύω ότι οι παίκτες το έχουν καταλάβει αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι σαν bonus game, αλλά το πρωτάθλημα έχει προτεραιότητα».

Για το αν έχει κάνει τα πλάνα του για τον Παναθηναϊκό: «Και βέβαια έχω κάνει πλάνα και σκέψεις αλλά τώρα κοιτάω τον Απόλλωνα Λάρισας, αυτόν έχω στο μυαλό μου και τα υπόλοιπα είναι στον υπολογιστή μου στο σπίτι μου και θα είναι εκεί μέχρι τη Δευτέρα».

Για το ποιο μπορεί να είναι το «κλειδί» της επιτυχίας με τον Απόλλωνα Λάρισας: «Και επιθετικά πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και αμυντικά να είμαστε καλοί, γιατί είδα ότι ο Απόλλωνας  Λάρισας στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης επιθετικά ήταν πολύ καλός και προβλημάτισε τον αντίπαλό του. Πρέπει να προσέξουμε και αμυντικά και επιθετικά, η ενέργεια που θα βγάλουμε πρέπει να είναι δυναμική, να ακολουθούμε το πλάνο και να έχουμε αλληλοκάλυψη. Αυτά χρειαζόμαστε πάντα, δεν είναι κάτι διαφορετικό που πρέπει να κάνουμε τώρα. Η ομάδα έδειξε επίσης ότι και σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους μπορεί να προσαρμοστεί κι αυτό θα χρειαστούμε και την Κυριακή».

Τέλος, σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστούν παίκτες όπως οι Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης ή μία νέα μεταγραφή στη φιλοσοφία του, τη στιγμή που όλους αυτούς τους μήνες έχει δουλέψει πολλές μικρές λεπτομέρειες που δεν θα τις γνωρίζουν, τόνισε: «Εξαρτάται τον παίκτη. Ο Λάσα που δεν ήταν στις θεωρίες και τις τακτικές αναλύσεις που κάναμε ίσως χρειαστεί κάποιον καιρό, αν και η θέση του δεν είναι τόσο περίπλοκη. Ο Ελευθεριάδης που είχε 5-6 εβδομάδες προετοιμασίας δεν πιστεύω να αργήσει. Όσο για μια καινούργια μεταγραφή, πρέπει -αν έρθει και όταν έρθει ή τώρα ή το καλοκαίρι- να έχει τα σωματικά προσόντα να αντεπεξέλθει σ’ αυτά που θέλουμε και να είναι ανοιχτός να δεχτεί κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό και να προσαρμοστεί εδώ πέρα. Αυτό παντού γίνεται, αλλά είναι έτσι πλασμένα τα πράγματα που καταλαβαίνονται πολύ εύκολα και με πολλή δουλειά βγαίνουν οι αυτοματισμοί».