Βαθμολογία

«Θέλουμε 6άδα και κάτι παραπάνω»

Αποφασισμένος να πετύχει στην Παναχαϊκή δηλώνει ο Απόστολος Μακρίδης. Ο νέος προπονητής των «κοκκινόμαυρων» μίλησε στην «Π» και τόνισε την ανάγκη να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο προκειμένου να στηρίξει την Παναχαϊκή να πετύχει τους στόχους της. Αναλυτικά:

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την Παναχαϊκή;

«Κοιτάξτε, αυτό που βλέπω είναι ότι πρέπει να ρίξουμε βάρος στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και θεωρώ ότι θέλουμε ενίσχυση. Δουλεύουμε πραγματικά πολύ πάνω σ' αυτό. Θέλουμε να αποκτήσουμε τρεις ποδοσφαιριστές και ίσως τέσσερις με τη φυγή του Λινάρδου για να μπούμε στην 6άδα και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πλέι οφ».

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Παναχαϊκή;

«Πάντα με ενδιέφερε να εργαστώ σε ομάδες εκτός Κύπρου. Και στο παρελθόν είχα μιλήσει με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα. Μέχρι και στη Φινλανδία πήγα για να μιλήσω με ομάδα!. Οι άνθρωποι έτυχε να ψάχνουν έναν προπονητή εκτός Ελλάδας και συμφωνήσαμε».

Και πώς αποφασίσατε να πάρετε το ρίσκο;

«Όλα είναι ρίσκο για έναν προπονητή. Τη μία είσαι θεός, την άλλη σε βρίζουν. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλο καράβι, καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση και θα προσπαθήσω να αλλάξω τα δεδομένα. Αν δεν τα καταφέρω, η ομάδα δεν πρόκειται να σβήσει, θα συνεχίσει να υπάρχει και εγώ ξέρω τον δρόμο. Εμείς είμαστε περαστικοί».

Πώς σχολιάζετε όλα αυτά που ακούγονται για το στοίχημα και τη Σούπερ Λιγκ 2;

«Βλέπουμε ότι το στοίχημα είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Μεγάλες ομάδες έχουν χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες. Το θέμα είναι να μείνει η ομάδα μας καθαρή από τέτοια και να μην την λερώσει τίποτα. Αυτό θέλουμε και αυτό θα κάνουμε».

Σας ρωτάω γιατί ακούστηκαν διάφορα και για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης…

«Επειδή, είδα όλο το παιχνίδι σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Η θέλησή τους να κερδίσουν ήταν τόσο μεγάλη που θόλωσε το μυαλό τους. Μην σκεφτόμαστε συνέχεια καχύποπτα για όλα. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Δεν βγάζεις συμπέρασμα όταν κάποιος απομονώνει 2-3 φάσεις».

Πώς θα κερδίσετε ξανά τον κόσμο;

«Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα, όχι μόνο επειδή έχει τεράστια ιστορία, αλλά και γιατί παρά τις αποτυχίες τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος της συνέχισε να την στηρίζει και έχει κάνει και νέους φιλάθλους. Θα ήθελα να μείνει κοντά στην ομάδα και να την στηρίξει. Ελπίζω ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε να τους αρέσει».

Μπροστά μας όμως έχουμε και ένα ματς. Τι περιμένετε από το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά;

«Να κερδίσουμε για να έχουμε χρόνο και ηρεμία ώστε να δουλέψουμε περισσότερο. Η νίκη θα μας ανεβάσει ψυχολογικά, βαθμολογικά και θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά».