Βαθμολογία

Γι’ αυτά τα παιχνίδια «φωνάζουν» στα Χανιά

Στην ανακοίνωσή τους για τις φετινές διαιτησίες που έχουν τα Χανιά κάνουν λόγο για τέσσερα παιχνίδια στα οποία χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί από ανθρώπινα λάθη, ενώ “φωτογραφίζεται” και ένα πέμπτο στο οποίο όμως υπήρξε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το athlitiko παρουσιάζει τα παιχνίδια αυτά για τα οποία υπάρχουν παράπονα από τη χανιώτικη ομάδα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις – με βάση τα βίντεο των μεταδόσεων – είναι δικαιολογημένα.

-Η αρχή γίνεται στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου στο 82′ με το σκορ 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων (με πέναλτι του Μπεντινέλι) ο Μπεντινέλι προσπαθεί να διώξει την μπάλα και τη στέλνει στον συμπαίκτη του Λαρέα, ο οποίος την… αγκαλιάζει και πέφτει στο έδαφος, χωρίς όμως να δοθεί η παράβαση από τον διαιτητή Τσακαλίδη (Χαλκιδικής). Ο παλαίμαχος διεθνής ρέφερι Ηρακλής Τσίκινης σε σχόλιό του στο athlitiko τόνιζε ότι ναι μεν ήταν κοντινή η απόσταση αλλά το χέρι του αμυντικού μεταφέρει την μπάλα, δηλαδή ο Λαρέα αποκτάει παράνομο πλεονέκτημα, αφού δεν ήταν σε φυσιολογική θέση το χέρι.

-Στη συνέχεια το παιχνίδι με τα περισσότερα παράπονα είναι αυτό στην Αρτα με τον Καραϊσκάκη. Η κορύφωση των διαμαρτυριών ήρθε στο 87′ όταν δεν καταλογίζεται πέναλτι από τον διαιτητή Πανυτσίδη (Κοζάνης) σε σπρώξιμο του Καψάλη στον Παπαχρήστο. Νωρίτερα όμως ο α’ βοηθός Φράγιος, που ακύρωσε στο τέλος γκολ του Ναζλίδη ως οφσάιντ, έχει υποδείξει οφσάιντ σε πέντε επιθέσεις των Χανίων, εκ των οποίων στις τέσσερις από αυτές με βάση τη γραμμή οφσάιντ της ΕΡΤ έχει κάνει λάθος υποδείξεις!

-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου ο διαιτητής Χρ. Βεργέτης (Αρκαδίας), δεν δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δύο περιπτώσεις στον Γκουστάβο, τον οποίο μετά τη δεύτερη φορά αντικαθιστά άμεσα ο προπονητής του. Ο Απόλλων δε μένει με δέκα παίκτες από νωρίς και τελικά φτάνει σε μεγάλη ανατροπή στο τέλος.

-Το παιχνίδι που γίνεται αναφορά για διαιτητικά λάθη αλλά νίκη της ομάδας είναι αυτό με τον Λεβαδειακό, όπου φαίνεται ο Ανγκουά να κάνει χέρι εντός περιοχής, χωρίς να δοθεί πέναλτι από τον Πατεμτζή (Ηρακλείου).

-Τέλος, σειρά είχε το ματς στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη όπου ο Τζουμαλάκης (Σερρών) σφυρίζει χέρι σε κοντρόλ του Κάσσου, που σκοράρει, χωρίς όμως να φαίνεται στο βίντεο ότι υπήρξε παράβαση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 1-0, αντί για 1-1.