Βαθμολογία

Χιτσκοκικό… φινάλε στη Φαλάνη (PICS)

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (22/12) στο γήπεδο της Φαλάνης, όπου ο Φαλανιακός υποδέχθηκε τον Δωτιέα Αγιάς για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ DE TOX. Το παιχνίδι είχε δραματικό φινάλε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία ανάσα από τη νίκη στο 85’ και τον Φαλανιακό να σώζει την παρτίδα στο 88’ με πέναλτι (3-3).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έβρεχε με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών να γίνονται δυσκολότερες.

Σε κάθε περίπτωση στον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί καμία ομάδα να παίξει τεχνικό ποδόσφαιρο με το ματς να πηγαίνει όπως ήταν λογικό στη δύναμη και στις σκληρές μονομαχίες. Οι δύο ομάδες μόχθησαν για τους τρεις βαθμούς της νίκης με το παιχνίδι να έχει διαρκείς εναλλαγές στο σκορ και πολλά πέναλτι!

Ο Φαλανιακός δεν μπήκε καλά στο ματς με αποτέλεσμα να αφήσει να περάσουν περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Από την άλλη ο Δωτιέας ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και δημιούργησε ευκαιρίες με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μάλτζαρη.

Στο 9’ ο Τσιρογιάννης για τον Δωτιέα εκτέλεσε το φάουλ, με τον τερματοφύλακα Μάλτζαρη να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Φουσίκας για τον Φαλανιακό πήρε τη κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 18’ από κόρνερ του Δωτιέα, ο δυναμικός στόπερ Γιαννουλέας πήρε την κεφαλιά που όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Μάλτζαρη. Στο 25’ ο Τσιάκος έπιασε ένα πολύ καλό σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 33’ ο Τσιάκος με ωραίο συρτό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιώργης για τον Δωτιέα έπιασε ένα μακρινό σουτ που τράνταξε το δοκάρι του Φαλανιακού.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δωτιέας έφερε το ματς στα ίσα. Ο Φλώρος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κορλό, ο κ. Αντωνίου έδωσε πέναλτι και ο Τσιρογιάννης έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Στο 54’ ο Σπετίμ μέσα στην περιοχή μάρκαρε τον Τσιάκο που βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι και ο Τσιάκος έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Στο 63’ τρομερή μπαλιά του Τσατσαλίδη στον Μαλάκο, ο τελευταίος έκανε το σουτ, με τον Μάλτζαρη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα πολύ καλό σουτ του Φουσίκα πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Αγιάς.

Στο 69’ η Αγιά έφερε και πάλι το ματς στα ίσα! Σε χέρι του Πανταζή Γιώργου, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι με τον Μαλάκο να ευστοχεί για το 2-2.

Στο 85’ ήρθε η μεγάλη ανατροπή για τον Δωτιέα. Ο Φουκαλάς που είχε περάσει αλλαγή με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια (2-3).

Στο 88’ όμως ο Λεσάϊ κέρδισε πέναλτι με τον Τσιάκο να ευστοχεί για το τελικό 3-3. Αξίζει να τονίσουμε πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό αυτού του πέναλτι από τον κ. Αντωνίου. Πραγματικά ένα εντυπωσιακό φινάλε σε ένα ματς που τα είχε όλα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος!

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς (46’ Πανταζής Η.), Μαχαίρας, Κολοβός Ν., Φλώρος, Λυγούρας Β. (77’ Ιωαννίδης), Πανταζής Γ., Αντωνόπουλος (46’ Μπλέντι), Φουσίκας (83’ Λυγούρας Χ.), Τσιάκος, Λεσάϊ.

Δωτιέας Αγιάς (Γιάννης Βαΐτσης): Μπρέλλας, Σπετίμ (71’ Σβερκούλης), Γούτος Ν., Κόκκινος, Γιαννουλέας, Ντακούλας, Παπαγιαννούλης, Κορλός (82’ Φουκαλάς), Μαλάκος, Τσιρογιάννης, Γιώργης (56’ Τσατσαλίδης).

Διαιτητική τριπλέτα: Αντωνίου, Μίχος, Πάλλας.