Βαθμολογία

Μεταφορά τεχνογνωσίας VAR στην Π.Ο. της Σερβίας

Αντιπροσωπεία της Π.Ο. της Σερβίας επισκέφθηκε το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να ενημερωθεί για την εφαρμογή του συστήματος Video Assistant Referee  στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενόψει της εισαγωγής του στις εθνικές διοργανώσεις της χώρας.

Η τετραμελής σερβική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από διοικητικά στελέχη της Ομοσπονδίας και τον επικεφαλής εκπαίδευσης των διαιτητών για το V. A.R., ξεναγήθηκε στο νεότευκτο και υπερσύγχρονο V.A.R. Match Center της Αθήνας και, σε συνεργασία με τη Super  League, παρακολούθησε στην πράξη την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος στο Ο.Α.Κ.Α., ενόψει του αγώνα ΑΕΚ-Αστέρα Τρίπολης.

Σε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο ενημερώθηκε επίσης λεπτομερώς για τον τρόπο υλοποίησης του project από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, τον V.A.R. refereeing project leader Μιχάλη Κουκουλάκη και τον V.A.R. project leader Αλέκο Χολέβα, με τους οποίους συζήτησε όλες τις πτυχές της εισαγωγής της τεχνολογίας V.A.R. στα εθνικά πρωταθλήματα και την ελληνική εμπειρία στο διάστημα προετοιμασίας και χρήσης του συστήματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη ενημερωτική επίσκεψη ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην Ε.Π.Ο. με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη λειτουργία του V.A.R., μετά από εκείνη της Κυπριακής Π.Ο. πριν από μερικές εβδομάδες.