Βαθμολογία

Βράβευση του Πρωταθλήματος για την Ψυχική Υγεία

Μια σημαντική διάκριση έλαβε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την Ψυχική Υγεία, καθώς βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Bravo Sustainability Awards 2019, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ήταν υποψήφια στην κατηγορία Bravo in Action και διακρίθηκε μέσω της διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την πλευρά της Ε.Π.Ο. οι Μιχάλης Κουτσούρης, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης, Χρήστος Σίσκος, Grassroots Manager και Γεώργιος Βασσάλος, εκπαιδευτής futsal  και από την «ΕΔΡΑ» οι Μαρία Κερασόγλου, Πάρεδρος, Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος, Οικονόμου Δημήτρης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Αριστέα Γκούτσιου, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάπτυξης και Ανεύρεσης Πόρων.

Αποδεχόμενη το βραβείο, η κυρία Κερασόγλου ευχαρίστησε την Ε.Π.Ο. για την άψογη συνεργασία και τόνισε πως η κοινωνική ενσωμάτωση των ψυχικά πασχόντων πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα όπως και στον Αθλητισμό και ειδικότερα μέσω του ποδοσφαίρου που ενώνει και είναι για όλους.

Το Bravo αποτελεί έναν θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο. Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου κοινωνικού διαλόγου, με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης κουλτούρας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 160 Οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι Κοινωνικών Εταίρων και περισσότεροι από 35.000 Ενεργοί Πολίτες.

Το 1ο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ε.Π.Ο. και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» τον Σεπτέμβριο του 2019 με τη συμμετοχή είκοσι ομάδων φορέων ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα και συνολικά 182 ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματιών – ειδικών ψυχικής υγείας. Η καινοτόμος αυτή δράση εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο / Same field», το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου «Μπάλα Παντού».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η βραβευμένη συνεργασία Ε.Π.Ο. και «ΕΔΡΑ» αποτέλεσε τη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, που διοργάνωσε η «ΕΔΡΑ» τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αθήνα.