Βαθμολογία

Πρόκριση στην παράταση και με… 9 παίκτες ο Αετός Μακρυχωρίου

Ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας διεξήχθη την Τετάρτη (18/12) στο γήπεδο του Μακρυχωρίου ανάμεσα στον τοπικό Αετό και τον Δωτιέα Αγιάς.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν στην διαδικασία της παράτασης να παίρνουν την πρόκριση με σκορ 3-1. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του ματς (1-1). Αξίζει δε να αναφέρουμε πως η ομάδα του Αετού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές και με δέκα το συγκρότημα της Αγιάς.

Η αναμέτρηση έγινε σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο παρότι τις προηγούμενες ημέρες έβρεξε με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα στο νομό μας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Περίπου 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση που παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αετός κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ χωρίς όμως να βρίσκει δίχτυα. Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Δωτιέας με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα.

Στo δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γκολ να έχουν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να πετύχουν τέρμα και να έχουν απέναντί τους έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Από την άλλη ο Δωτιέας διαχειρίστηκε το σκορ μέχρι το τέλος του ματς και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Αξίζει να τονίσουμε πως ο Αετός παρότι αγωνίστηκε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία, τις φάσεις αλλά όχι το γκολ. Η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών του Δωτιέα φάνηκε για ένα ακόμη παιχνίδι και σίγουρα η ομάδα της Αγιάς απέδειξε πως διαθέτει ένα σκληροτράχηλο σύνολο.

Ο Αετός βρήκε την λύση στην παράταση και αν και αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες, ενώ με δέκα ο αντίπαλος ήταν ουσιαστικός, υπερέβαλε εαυτό και πήρε μία σπουδαία πρόκριση με τον τρόπο που ήρθε.

Στο 10’ ο Ντιντής για τον Αετό έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά, με γροθιές έδιωξε ο Μπρέλας. Επτά λεπτά αργότερα ο Φορτομάρης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, πέρασε όμως λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντιντής από πλάγια δεξιά γι’ ακόμη μία φορά έκανε το σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Φορτομάρης με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για το 1-0. Στο 22’ ο Κατσαμάγκας βρέθηκε σε θέση βολής, ο Μπρέλας με τα πόδια έδιωξε σωτήρια.

Στο 40’ κεφαλιά του Τσατσαλίδη, την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ ο κίπερ του Αετού. Στο 42’ ο διαιτητής κ. Ντελέζος δείχνει αρχικά την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Κουμπούρα στον Τσατσαλίδη. Με την υπόδειξη όμως του πρώτου βοηθού κ. Μάνου ο διαιτητής αλλάζει την αρχική απόφαση και δίνει φάουλ στο όριο της περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε άψογα ο Τσιρογιάννης για το 1-1. Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε ο Κουμπούρας με δεύτερη κίτρινη αφού ο παίκτης της Αγιάς Τσατσαλίδης ήταν και σε προφανή θέση για γκολ.  

Στο 53’ ο Μπόντε από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 65’ μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε το Μακρυχώρι με τους Κολοβό και Γκαμπέτα, με τον Μπρέλα να διώχνει γι’ ακόμη μία φορά με τα πόδια σωτήρια. Στο 88’ ο Γούτος Β. αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την Αγιά. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο Μπόντε με δεύτερη κίτρινη για το Μακρυχώρι.

Στην παράταση και συγκεκριμένα στο 99’ διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Αετό με τους Κολοβό και Κλούρα. Ο Μπρέλας έδωσε και πάλι! Για να φτάσουμε στο 100’ όταν ο Σιάτρας από κοντά έδωσε τη λύση για το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 112’ ο Αετός. Ο  Μπενεχούτσος από αριστερά έκανε μία πολύ όμορφη ενέργεια, έσπασε τη μπάλα όμορφα στον Μάντζαρη που αυτός με πλασέ «κλείδωσε» τη νίκη – πρόκριση για τον Αετό.

Αετός Μακρυχωρίου (Κώστας Κατσάρας): Σταμέλος, Γκαμπέτας, Φορτομάρης, Σιάτρας, Κουμπούρας, Μητρούσκας, Κολοβός (104’ Μπενεχούτσος), Μάντζαρης (114’ Γουλούλης), Κατσαμάγκας (73’ Κλούρας), Μπόντε, Ντιντής.  

Δωτιέας Αγιάς (Γιάννης Βαΐτσης): Μπρέλας, Γούτος Β., Γούτος Ν., Κόκκινος, Κορλός (75’ Σπετίμ), Ντελής (66’ Σβερκούλης), Ντακούλας, Τσιρογιάννης (80’ Παπαγιαννούλης), Γιώργης (62’ Μπαρούτζας), Μαλάκος, Τσατσαλίδης.

Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος Ι., Μάνος, Νάκας.