Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης... κόλλησαν στο 0-0 στο «Καμπ Νόου» σε ένα clasico στο οποίο η «βασίλισσα» θα μπορούσε να κάνει... πλάκα και οι Καταλανοί γλίτωσαν από «τσουνάμι»!

Το τελευταίο clasico που δεν έχει σημειωθεί γκολ είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2002 και από τότε σε 49 παιχνίδια υπήρχε τουλάχιστον ένα γκολ. Έμελλε, λοιπόν, στο φετινό, το πιο ισορροπημένο clasico των τελευταίων ετών να μείνουν ξανά στο 0-0 Μπαρτσελόνα και Ρεάλ με τους Μαδριλένους να κερδίζουν τις εντυπώσεις, να είναι σαφώς καλύτεροι, να υπερτερούν συντριπτικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην σκοράρουν. 

Κάπως έτσι οι δυο ομάδες εξακολουθούν να πορεύονται μαζί, βρίσκονται παρέα στην κορυφή της βαθμολογίας διευρύνοντας πάντως στους πέντε βαθμούς την διαφορά τους από τη Σεβίλλη που ακολουθεί (36-31). 

Ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κλείνει σωστά τους χώρους, να μην επιτρέπει στη Μπαρτσελόνα να επιβάλει τον ρυθμό της και ταυτόχρονα να… πολιορκεί την εστία του Τερ Στέγκεν χάνοντας τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Ως το 30’ η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν η «βασίλισσα, με τους Καταλανούς να περιορίζονται σε εξαιρετικά παθητικά ρόλο αν σκεφτεί, μάλιστα, κάποιος και ότι έπαιζαν στην έδρα τους. 

Ήταν πολλά τα προβλήματα για τη Μπαρτσελόνα στην άμυνα, απόλυτα αισθητή η απουσία του Μπουσκέτς (ο οποίος αρχικά είχε δηλωθεί βασικός και κατόπιν τη θέση του πήρε ο Ράκιτιτς για λόγους τακτικής όπως ειπώθηκε) από το αρχικό σχήμα, ενώ μπροστά Μέσι, Σουάρες και Γκριεζμάν αδυνατούσαν να συνδυαστούν.  

Mετά το 35’ κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, αν και είχαν υπέρ τους την κατοχή της μπάλας (στο 56%-44%.), ενώ οι τελικές ήταν συντριπτικά υπέρ της Ρεάλ (2-10!).  

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του clasico στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ρεάλ να έχει τη μπάλα και να προσπαθεί να γίνει απειλητική.  Γκολ του Μπέιλ ακυρώθηκε, αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο Μεντί που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ήταν όντως εκτεθειμένος, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει σταδιακά μετά το 70’-75’ και το τελικό 0-0 αφήνει τη «βασίλισσα» μάλλον αδικημένη βάσει της εικόνας του αγώνα και τους «μπλαουγκράνα» προφανώς ικανοποιημένους που γλίτωσαν την ήττα.  Εν τέλει, βέβαια, η ισοπαλία δεν «χάλασε» κανέναν κι έτσι η μάχη για τον τίτλο παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα… 

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο (55' Βιδάλ), Σέρζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Ράκιτιτς, Μέσι, Γκριεζμάν (83' Φατί), Λουίς Σουάρες.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μεντί, Καρβαχάλ, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Κρόος, Ισκο (84' Ροντρίγκο), Μπέιλ (84' Μόντριτς), Μπενζεμά.

Πηγή: sdna.gr