Βαθμολογία

EYΡΩΠΗ: Θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς φέρνει η «θερμή εισβολή»

Αισθητή άνοδο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου, θα καταγράψει η θερμοκρασία στην Ελλάδα την εβδομάδα που ξεκινά, λόγω της «θερμής εισβολής» που αναμένεται στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο βόρειο ημισφαίριο θα οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην Ευρώπη. Ήδη, την Κυριακή παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στην κεντρική Ευρώπη, με τον υδράργυρο για παράδειγμα στο Μόναχο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου, δέκα βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η απόκλιση των θερμοκρασιών σε ύψος περί τα 1.500 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε υψηλές τιμές ρεκόρ πάνω από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979-2010 αναμένονται στα βόρεια και στα ανατολικά Βαλκάνια την Τετάρτη. Στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα αναμένονται πάντως χαμηλές νεφώσεις και ομίχλη, που θα κρατήσουν τη θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: naftemporiki.gr