Βαθμολογία

Το πάλεψε, αλλά έχασε ο Οικονόμος από το Θησέα

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στην διάρκεια του αγώνα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης αποχαιρέτησε με ήττα το 2019 καθώς στο φινάλε του πρώτου γύρου ηττήθηκε στο "Γεώργιος Μητσιμπόνας" με 2-1 από τον Θησέα Αγριάς, ο οποίος πέρασε με το αποτέλεσμα αυτό στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι "πράσινοι" είχαν την ατυχία να δεχθούν γκολ σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, ενώ ακόμη και όταν καθυστερημένα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα είχαν απέναντί τους μία έμπειρη ομάδα, με "εκνευριστική" ικανότητα στο "ροκάνισμα" του χρόνου.

Παράλληλα, υπήρξαν και διαιτητικές αποφάσεις που δημιούργησαν πρόσθετο εκνευρισμό, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να ολοκληρωθεί σε τεταμένο κλίμα.

Στο 7' σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, με την κεφαλιά του Μουλτσιά να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενουμένων, οι οποίοι όμως "απάντησαν" στο 13' με γκολ:

Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Κοτζαθανάση, ο Οικονόμου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νούσια, ανοίγοντας το σκορ (0-1). Στο 31' το σουτ του Τόλιου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Βαν Ντε Γούιχε, ενώ στο 43' σε σέντρα του Πέτση ο Νούσιας επιστράτευσε τα αντανακλαστικά του, αποτρέποντας το 0-2 σε νέα κεφαλιά του Οικονόμου στην αριστερή του γωνία.

Με ένα εκπληκτικό γκολ για την ομάδα της Μαγνησίας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς με την συμπλήρωση μόλις ...16 δευτερολέπτων, ο ευρισκόμενος επί της πλαγίας γραμμής και σε απόσταση 35 περίπου μέτρων από την εστία Ιωαννίδης επιχείρησε μία σέντρα που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο αριστερό "Γ" του Νούσια, για να διαμορφωθεί με τον τρόπο αυτό το 0-2.

Στο 49', όμως, ο διαιτητής αρνήθηκε τον καταλογισμό πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων, όταν σουτ του Μουλτσιά αποκρούστηκε από το προτεταμένο χέρι του Μπόρα, ενώ συνολικά η εξέλιξη αυτή είχε πλέον δημιουργήσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος στους Τσαριτσανιώτες.

Στο 59' η βολιώτικη ομάδα είχε ένα καλό σουτ με τον Πέτση (έφυγε ελάχιστα άουτ), ενώ στο 77' πλησίασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ, όταν ο Νούσιας σε τετ-α-τετ με τον Ιωαννίδη απέκρουσε σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.

Στο 85' με πανέμορφο πλασέ του Μπαλογιάννη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, οι "πράσινοι" του Γιάννη Τσακμακίδη μείωσαν σε 1-2, ενώ στο 90'+1' "άγγιξαν" την ισοφάριση, όταν το σουτ του Μουλτσιά έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κατά την διάρκεια του πρόσθετου χρόνου, η ένταση κορυφώθηκε τόσο εξ αιτίας της τακτικής των υπερβολικών καθυστερήσεων που εφάρμοζαν οι φιλοξενούμενοι όσο και εξ αιτίας της λανθασμένης επιλογής του διαιτητή να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπαλογιάννη (90'+5') αντί του Φλώρου που την επιδίωκε!

Τελικά, μετά το τελευταίο σφύριγμα, αρχικά ο Ιωαννίδης του Θησέα και στην συνέχεια ο Φλώρος αντίκρυσαν την δεύτερη κίτρινη κάρτα που "επιθυμούσαν", καθώς ο πρώτος είχε ήδη συμπληρώσει τέσσερις και ο δεύτερος επτά κάρτες, ενώ πλέον θα εκτίσουν την ποινή τους σε αγώνες Κυπέλλου που ακολουθούν κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Κατερινιώτης διαιτητής Γιάννης Παραδεισόπουλος (με κορυφαίο αυτό του 49', αλλά και με προβληματική εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου), ενώ από τους βοηθούς του ο πρώτος Γιάννης Μηνούδης είχε καλύτερη παρουσία, σε αντίθεση με την δεύτερη Βασιλεία Τσικλητάρη που έδειχνε εξαιρετικά αγχωμένη.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μπαλογιάννης (42'), Φλώρος (48'), Μουλτσιάς (52'),Νούσιας (86'), Μπάμης (90'+3') των γηπεδούχων και οι Ιωαννίδης (43'), Χατζησταμάτης (50'), Κοτζαθανάσης (90'+5') των φιλοξενουμένων, ενώ ακολούθησαν οι τρεις αποβολές με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Δραγατσίκης (74'Δραχαλίβας), Γαλάνης, Καρλιάμπας, Φλώρος, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης (63' Αργύρης), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης, Τόλιος (79' Μάρκο).

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Απόστολος Μπακάλης): Δαρ. Βαν Ντε Γούιχε, Μπόρας, Διαμαντόπουλος (82' Ερ. Βαν Ντε Γούιχε), Ιακωβίδης, Νιαώτης, Κοτζαθανάσης, Πέτσης (90'+2' Λίτσος), Χατζησταμάτης, Βλάχος (63' Σιώμος), Οικονόμου (87' Γαλανόπουλος), Ιωαννίδης.