Βαθμολογία

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Λαβέτσι!

Ο Εσέκιελ Λαβέτσι, σε ηλικία 34 ετών ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση! Μετά από 16 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, ο Εσέκιελ Λαβέτσι αποφάσισε να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Αργεντινός επιθετικός με ένα μήνυμα στα social media, έκανε γνωστό πως ήρθε το… πλήρωμα του χρόνου και δεν θα παίξει ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η τελευταία ομάδα στην καριέρα του, λοιπόν, θα είναι η Hebei China Fortune, στην οποία μετακινήθηκε το 2016 και με την οποία έκανε 74 συμμετοχές και πέτυχε 35 γκολ.

Ο Λαβέτσι έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικά το 2003 στην Εστουντιάντες, όπου σε μια σεζόν είχε 39 συμμετοχές και 17 τέρματα για να τον αποκτήσει το 2004 η Σαν Λορέντζο. Εκεί έμεινε μέχρι το 2007 και είχε 84 συμμετοχές και 25 τέρματα, πριν τον αποκτήσει η Νάπολι. Στην Ιταλία έκανε και το… μπαμ στην καριέρα του, αφού με τους «παρτενοπέι» για μια πενταετία είχε 156 συμμετοχές και 38 γκολ, πριν πληρώσει 28 εκατ. ευρώ η Παρί σεν Ζερμέν για να τον κάνει δικό της.

Στη Γαλλία πήρε τίτλους και σκόραρε 22 φορές σε 107 παιχνίδια, πριν υπογράψει το μυθικό του συμβόλαιο με την κινεζική ομάδα. Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Λαβέτσι έπαιξε 51 φορές με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 9 φορές και ήταν μέλος τόσο της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 όσο και της Ολυμπιακής Ομάδας του 2008 που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα γήπεδα της Κίνας!