Βαθμολογία

Καταιγίδες σαρώνουν τη Θεσσαλία και τα παραλια από χθες βράδυ

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις βραδινές ώρες της Τρίτης το κύμα κακοκαιρίας ΔΙΔΩ δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες. Μεγάλα τα ύψη βροχής στα παράλια της Λάρισας όπου προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του mteo.gr. θα συνεχιστούν μεχρι τις απογευματινές ώρες και τις βραδινές μέχρι το πρωί της Πέμπτης, στα ανατολικά.

 Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της Διδούς, έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη στης Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πηγή: thessaliatv.gr