Βαθμολογία

Οι κορυφαίοι της χρονιάς τιμήθηκαν στην 66η γιορτή του ΠΣΑΤ

Τους Κορυφαίους των Κορυφαίων για το 2019 βράβευσε χθες βράδυ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, αντάξια του θεσμού, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, o Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, πρόεδροι και μέλη των αθλητικών Ομοσπονδιών και προσωπικότητες του Αθλητισμού και της Κοινωνίας. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ 2 με παρουσιαστές, τους δημοσιογράφους και μέλη του Συνδέσμου μας, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και Βαγγέλη Ιωάννου, τους οποίους το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ ευχαριστεί ιδιαιτέρως.  

 

Με βάση την ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών – μελών του ΠΣΑΤ, κορυφαίοι ανά κατηγορία αναδείχθηκαν και τιμήθηκαν οι: Κορυφαίος αθλητής 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Κορυφαία αθλήτρια 2019 η Κατερίνα Στεφανίδου, Κορυφαίος προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι, Κορυφαία ομάδα 2019 η Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών του Ολυμπιακού, Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία 2019 η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και Κορυφαία ομάδα με αναπηρία 2019 η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών Μπάσκετ.

Έγιναν, επίσης, οι εξής βραβεύσεις:

Το Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» απονεμήθηκε στους Σπύρο Γιαννιώτη, Αλέξη Αλβανό και Εβίνα Μάλτση, για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Το Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονεμήθηκε στην Οικογένεια Απόστολου και Τζούλιας Τσιτσιπά και στην Οικογένεια Αλέξανδρου Νασούλα και Ευαγγελίας Ψάρρα, για την προσφορά τους στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό.

Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την απόφασή τους να συνεργαστούν και να στείλουν ένα μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει.

Το Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου απονεμήθηκε στους Απόστολο Παπαστάμο (κολύμβηση), Κωνσταντίνο Λιβανό (ποδηλασία), Μιχαέλα Λάκη (τένις), Μαρία Τσαμοπούλου-Μελίνα Παππά (ιστιοπλοϊα).

Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης στους εξής:

  • Αναστάσιο Μαρκουίζο ή «Ιαβέρη», για την κοινωνική του προσφορά.
  • Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, για την κατάκτηση του ασημένιου  μεταλλίου στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ από την ομάδα μπάσκετ αγοριών.
  • 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας, για  την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ από την ομάδα μπάσκετ κοριτσιών.
  • Μαρία Πολύζου, για τις σημαντικές της δράσεις στο δρομικό κίνημα.
  • Στη ΧΑΝΘεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια προσφοράς της στην κοινωνία και τον αθλητισμό.
  • Στον Δημήτρη Κωστούρο, Δήμαρχο Ναυπλιέων για τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Αθλητικό Τουρισμό.
  • Στη Μαρίνα Κουταρέλη για την ίδρυση του Spetses Mini Marathon, της μεγαλύτερης πολυαθλητικής διοργάνωσης στη χώρα μας.
  • Στον Κώστα Μητρόπαπα για τη διοργάνωση πολυαθλητικών events στη χώρα μας με συνεισφορά στην τουριστική ανάπτυξη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ:

1. Στέφανος Τσιτσιπάς (Τέννις)

2. Γιάννης Αντετοκούμπο (Μπάσκετ)

3. Κριστιάν Γκολομέεβ (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:

  1. Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)
  2. Άννα Κορακακή (Σκοποβολή)
  3. Μαρία Σάκαρη (Τένις)

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:

  1. Ολυμπιακός Άνδρες Υδατοσφαίριση
  2. ΠΑΟΚ Άνδρες (Ποδόσφαιρο)
  3. Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

  1. Γιώργος Πομάσκι (Στίβος)
  2. Απόστολος Τσίτισπας (Τέννις)
  3. Δημήτρης Ιτούδης (Μπάσκετ)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:

  1. Δημοσθένης ΜΙχαλεντζάκης (Κολύμβηση)
  2. Αλέξανδρος Παπαδάτος (Πάλη)
  3. Μιχάλης Σεΐτης (στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:

  1. Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση)
  2. Στέλλα Σμαραγδή (Στίβος)
  3. Εμμανουέλα Μασούρου (Τζούντο)

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:

  1. Εθνική Ομάδα Κωφών Μπάσκετ Γυναικών
  2. Εθνική Ομάδα BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ ΣΠΑΘΗΣ
  3. Εθνική Ομάδα Κωφών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής και τη Συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το brand Rexona.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης η ΕΡΤ.