Βαθμολογία

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο η ΑΕΛ

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο η ΑΕΛ την Τετάρτη (4/12). Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας πετώντας εκτός διοργάνωσης την ΑΕΛ στο ματς που διεξήχθη στο AEL FC ARENA.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε για την ΑΕΛ ο Αμρ Ουάρντα στο 50’ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 87' ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Ντάουντα, με τη φάση να δείχνει οριακή. Να θυμίσουμε πως το πρώτο παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί με 3-0 υπέρ της ομάδας της Καλαμάτας.
Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με βασικούς παίκτες, αλλά η Καλαμάτα αγωνίστηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και αυτό έκανε πολύ δύσκολο το έργο της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η ΑΕΛ, όπως ήταν φυσικό, είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας, άσκησε μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «κλείστηκαν» μέσα στην περιοχή τους σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Στο 60’ ο Στάνκοβιτς βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή της Καλαμάτας και επιχείρησε σουτ, με τον τερματοφύλακα της «Μαύρης Θύελλας» να αποκρούει.

Στο 64’ ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Κάτσε, ο οποίος δοκίμασε σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 78' ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας απέκρουσε την κεφαλιά του Μόρα στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες: Στάνκοβιτς (7’), Σεσέροβιτς (18’), Μπούστος (42’), Ουάρντα (45+3’), Καρανίκας (88’) – Καντούτσης (18’), Τσιβελεκίδης (38’), Κωνσταντινόπουλος (44’), Τζόκιτς (66’), Στεφανάκος (90+6').

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος (46’ Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς (72’ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46’ Νούνιτς), Ντάουντα

Καλαμάτα (Σάκης Θεοδοσιάδης): Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81' Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς (85' Ράκιτς).

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης) – Νικολαΐδης (Μακεδονίας) 4ος διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθης).