Βαθμολογία

«Όρθιος» και πάλι ο Ηρακλής, «φωνάζει» δικαιολογημένα για τη διαιτησία

Διαγόρας Στεφανοβικείου και Ηρακλής Λάρισας αναμετρήθηκαν την Κυριακή (1/12) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ομάδα της Λάρισας στάθηκε «όρθια» αποσπώντας τον βαθμό και έχει κάθε λόγο να «φωνάζει» για την διαιτησία του αγώνα. Το τελικό 1-1 σίγουρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του «Γηραιού» που παραμένει στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αλλά σε ένα παιχνίδι σαν αυτό στο Στεφανοβίκειο θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη και τη νίκη αν ο διαιτητής του αγώνα έδινε το καθαρό πέναλτι σε μία φάση που ο αμυντικός των γηπεδούχων «γκρέμισε» κυριολεκτικά τον Κακαβίτση.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα ακατάλληλο γήπεδο για ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν αρμόζει σε αυτή την κατηγορία να γίνονται αγώνες Εθνικού Πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο Ηρακλής Λάρισας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν τα παράτησε, διεκδίκησε το ματς και πήρε τον πόντο που είναι θετικός. Πολύ δύσκολη η συνέχεια για το Στεφανοβίκειο και πολλές μουρμούρες στο τέλος για τη νέα «γκέλα» που βρίσκει την ομάδα καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα αφού δεν υπήρχαν ιδιαίτερες φάσεις εκατέρωθεν, πλην ενός φάουλ του Κουβελά που έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης.

Στο 54’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Κουβελάς, την κεφαλιά πήρε ο Αλεξίου και ο Τσακάλι βρήκε κατά λάθος την μπάλα με το χέρι. Ο έμπειρος Κουβελάς κατάφερε να πετύχει το γκολ – πέναλτι και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του (1-0). Στο 59’ ο ταχύτατος Ναρίνογλου μπήκε από τα δεξιά έκανε το σουτ, στα χέρια του Πρίφτη η μπάλα.

Στο 68’ ο Λάϊος για το Στεφανοβίκειο «γκρεμίζει» κυριολεκτικά τον Κακαβίτση με τον διαιτητή να μην σφυρίζει καθαρή παράβαση για πέναλτι. Μία απόφαση που εξόργισε τους φιλοξενούμενους.

Στο 78’ όμως η «χρυσή» αλλαγή, ο νεαρός και ιδιαίτερα εξελίξιμος Μουξιός μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή με κεφαλιά πέτυχε το γκολ για το 1-1. Στο 91’ οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί με τον Τανό να κάνει το σουτ και τον Γιαννακόπουλο να διώχνει τον κίνδυνο.

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Καραμπούζης, Καραπλιάκος Κ., Λάϊος, Καραπλιάκος Σ., Κουβελάς, Αλεξίου, Αλαμάνης (84’ Τανός), Μούτσα, Ζιάκας (61’ Καλύβας).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Ναρίνογλου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Τσακάλι, Νεμπεγλέρας, Χριστίδης (92’ Αλεξανδρής), Μανιώτης, Κακαβίτσης, Ζαφειρίου (86’ Γκιουρσάνης), Νάστας (69’ Μουξιός).

Διαιτητική τριπλέτα: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας), Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας), Τσιπούρας (Φωκίδας).