Βαθμολογία

Φυλάκιση 4 ετών σε Βολιώτη για δύο απόπειρες ληστείας

Είχε αποπειραθεί να ληστέψει έναν 51χρονο μουσικό στο κέντρο του Βόλου με τη χρήση μαχαιριού, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει, καθώς ο μουσικός είχε αντισταθεί και μάλιστα είχε τραυματίσει τον επίδοξο ληστή, 47 χρόνων τότε. Όταν συνελήφθη, ταυτοποιήθηκε πως είχε αποπειραθεί να ληστέψει και ένα ζαχαροπλαστείο στην πόλη του Βόλου.
Για τις δύο αυτές απόπειρες κάθισε χθες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας , που τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τετραετή αναστολή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί ο 54χρονος σήμερα δράστης, με ποινή κάθειρξης 8 ετών, με δυνατότητα έφεσης. Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.
Ο 47χρονος τότε δράστης είχε συλληφθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, καθώς είχε αποπειραθεί να ληστέψει 51χρονο, τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 47χρονου περιλάμβανε τα αδικήματα της απόπειρας ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο δράστης είχε επιτεθεί στον 51χρονο με μαχαίρι (στιλέτο), με σκοπό να τον ληστέψει, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό.
Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί δύο μαχαίρια, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα ζευγάρι γάντια και μία κουκούλα. Επίσης, είχε κατασχεθεί το Ι.Χ. του, με το οποίο είχε πάει στο σημείο, για να κάνει τη ληστεία. Ο 51χρονος είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Με τον νόμο Παρασκευόπουλου οι κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνη σωματική βλάβη είχαν υφ’ όρον αποσυρθεί και χθες δικάστηκε μόνον για την κατηγορία της απόπειρας ληστείας κατά συρροή. Για κάθε μία από τις πράξεις του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και συνολικά ποινή 4 ετών. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε και χθες ότι είναι εξαρτημένος από ναρκωτικά, ότι όταν είχε κάνει την απόπειρα, τελούσε υπό την επήρειά τους και ότι το έκανε από ανέχεια.

Πηγή: e-thessalia.gr