Βαθμολογία

Ο Τσιάκος έδωσε τη λύση για τον Φαλανιακό (PICS)

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Βαμβακούς το Σάββατο (2/11) ανάμεσα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Φαλανιακό. Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά και του Κώστα Παπαρίζου πήρε μία πολύτιμη νίκη με σκορ 0-1. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο έμπειρος επιθετικός Κώστας Τσιάκος.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία αρκετού κόσμου και με ιδανικό καιρό για μπάλα. Η ομάδα της Φαλάνης κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία στο 10’ να σημειώσει και το γκολ που στο τέλος έκρινε και την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ο Κώστας Τσιάκος με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή πέτυχε το γκολ.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων μετά το γκολ πίεσε τον Φαλανιακό και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά στο 40’ ο Παπακωνσταντίνου μπήκε από τα δεξιά έκανε το σουτ, όμως ο Ηλίας Πανταζής έδιωξε σε κόρνερ τον κίνδυνο.Τρία λεπτά αργότερα ο Γαγάρας από κοντά έκανε το σουτ, χωρίς όμως να βρίσκει εστία σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους Φαρσαλινούς.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ανάλογος με το Αχιλλέα Φαρσάλων να συνεχίζει να ψάχνει το γκολ και τον Φαλανιακό να προσπαθεί να κάνει σωστή διαχείριση του αποτελέσματος κάτι που τελικά κατάφερε.

Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ο Σούλι ανατράπηκε από τον Μπερσιάνη και σωστά καταλογίσθηκε πέναλτι. Ο Τσιάκος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παρθένη που κράτησε τον Αχιλλέα στο ματς. Στο 93’ ο Αχιλλέας έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Καναβό στο ύψος του πέναλτι όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος με τον Φαλανιακό να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει και τον Αχιλλέα να μένει στην πολύ καλή προσπάθεια που έκανε αλλά σίγουρα να υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα.

Ο Αχιλλέας έπαιξε δυνατά, πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και σίγουρα έδειξε πως διαθέτει ένα σύνολο με μέλλον. Ο Φαλανιακός έφυγε αλώβητος από μία δύσκολη έδρα και σίγουρα αυτό που κρατάει είναι το τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Εξάλλου η ομάδα της Φαλάνης έχει βάλει και φέτος τον πήχη ψηλά και δείχνει προσωπικότητα και τεράστια ψυχικά αποθέματα σε όποια έδρα και αν αγωνιστεί.

*Η διοίκηση του Φαλανιακού ευχαριστεί τον πρόεδρο του Αχιλλέα Φαρσάλων κ. Αθανάσιο Λέφα για την φιλοξενία και θα ανταποδώσει στον δεύτερο γύρο.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Παρθένης, Κατσανάκης, Τσούλης, Μπερσιάνης, Πετράκης Χ., Κομισόπουλος, Αναγνώστης (77’ Ιμεράϊ), Τλούπας, Παπακωνσταντίνου, Γαγάρας (67’ Καναβός), Πετράκης Μ.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Πανταζής Η., Μαχαίρας, Σούλι, Φλώρος, Λυγούρας Β. (91’ Πανταζής Γ.), Κολοβός, Αντωνόπουλος (46’ Παππάς), Ιωαννίδης (54’ Λυγούρας Χ.), Τσιάκος, Λεσάϊ (72’ Ντανίκας).

Διαιτητική τριπλέτα: Αγγελούλης, Ντελέζος Θ., Παπαγεωργίου.