Βαθμολογία

Γρηγορίου: «Τις αποτυχίες πρέπει να τις διαχειριστούμε»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Γρηγορίου στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Καλαμάτα. «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για την δίκαιη νίκη.

Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε τρία ματς μέχρι το τέλος της βδομάδας. Ήταν απόφαση δική μου να έχουμε τόσες αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό σήμερα. Η ευθύνη είναι δική μου. Άσχετα με τα όποια λάθη έγιναν. Εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό.

Προσπάθησα να αναφέρω στα παιδιά ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πόσο μάλλον κόντρα σε μία ομάδα που είναι πρώτη στον όμιλο της με καλούς παίκτες και καλό προπονητή.

Από εκεί και ύστερα είναι δεδομένο πως έχει προβάδισμα η Καλαμάτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι όσες λίγες πιθανότητες και να έχουμε, όσο και να μοιάζει δύσκολο ή απίθανο.

Στο δεύτερο ματς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εξάλλου γι αυτό μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω όλη την ομάδα. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι.

Αλλά αυτό που έγινε σήμερα κανείς από εμάς δεν το περίμενε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ. Πάντα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Τις αποτυχίες πρέπει να τις διαχειριστούμε γιατί είναι πιο δύσκολες από τις επιτυχίες».

Για το αν αποκλείστηκε σήμερα η ΑΕΛ: «Δεν αποκλειστήκαμε από το πρώτο παιχνίδι χωρίς να παίξουμε το δεύτερο ματς».

Για τα λάθη: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Το πρώτο γκολ προήλθε από δικό μας λάθος. Είναι λογικό η ομάδα που παίζει στην έδρα της να έχει την ψυχολογία υπέρ της. Είναι δεδομένο να μην έχουμε ρυθμό με παίκτες που δεν αγωνίζονται αρκετά. Θα παλέψουμε στο δεύτερο ματς».

Για το αν υποτίμησε την Καλαμάτα: «Δεν είχαμε καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και μετά από αυτή την εικόνα ή το αποτέλεσμα έχω ακόμη εμπιστοσύνη. Δεν είναι κλισέ. Εγώ το εννοώ.  Και θα το δείτε αυτό στην πορεία. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να αλλάξουμε τόσα πρόσωπα. Ένα μεγάλο ρίσκο με τα παιδιά που δεν έχουν παίξει ξανά μαζί σε αγώνα. Εγώ παίρνω το ρίσκο, τις ευθύνες αλλά και τις αποφάσεις». 

Για τα συμπεράσματα των παικτών που αγωνίστηκαν: «Δεν χρειάζεται να δούμε τους παίκτες μόνο σε ματς. Έχουν σημασία και οι προπονήσεις. Αν εξαιρέσουμε τον μικρό τον Πινακά που θα ήθελα να τον δω στην συνέχεια με την ομάδα μας. Τα άλλα τα παιδιά τα ξέρω. Τα βλέπω καθημερινά στην προπόνηση. Δεν είχαμε ερωτηματικά στο πως θα εμφανιστούν. Είχαμε βέβαια κάποια προβλήματα. Ο Ζίζιτς είχε τραυματισμό και έπρεπε να επανέλθει. Πως αλλιώς θα πάρει ρυθμό αν δεν παίξει; Ο Γκόλιας δεν είχε παίξει μέχρι τώρα. Τα παιδιά τα ξέρω και η εμπιστοσύνη μου δεν άλλαξε ούτε 1%. Κάναμε καλή ανάλυση στην ομάδα της Καλαμάτας. Γνωρίζαμε τα στοιχεία του Αλεξόπουλου όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και με την εκτελεστική δεινότητα που τον διακρίνει μας πλήγωσε. Επαναλαμβάνω πως δεν υποτιμήσαμε κανέναν αντίπαλο σήμερα».