Βαθμολογία

Μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Λάρισας, 2-1 την Ξάνθη (PICS)

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (29/10) στο γήπεδο Φιλιππούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και την Ξάνθη για την 1η αγωνιστική της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η λαρισινή ομάδα κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή με σκορ 2-1 στο πρώτο από τα δύο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το παιχνίδι έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες αλλά η παρουσία του κόσμου ήταν μικρή. Ο Απόλλων Λάρισας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και «πάτησε» αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Είχε την δυνατότητα να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ, όμως δεν είχε την καλή τελική προσπάθεια για να σημειώσει κάποιο γκολ. Από την άλλη η Ξάνθη χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετύχει το γκολ και να πάρει το προβάδισμα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε μία «άγρια ομορφιά» με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες σε ένα ωραίο δεύτερο 45λεπτο. Η Ξάνθη ανέβασε «στροφές» και πίεσε πολύ, από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας είχε και αυτός μεγάλες ευκαιρίες και κατάφερε στο φινάλε να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

9' Το σουτ του Ρενέλα απέκρουσε ο Γκέκας.

23' Φάουλ του Σκούπρα, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

29' Σουτ του Σκούπρα, ο Γκονζάλβες μπλόκαρε.

29' Σουτ του Ντουρίτσκοβιτς ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα.

31' Τετ α τετ του Μπαστακού με τον Γκονζάλβες, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

33' Πλασέ του Πολέτο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα.

34' Ωραίο σουτ του Λίταινα έξω από την περιοχή της Ξάνθης, μπλόκαρε ο Γκονζάλβες.

37' Σουτ του Μουλέν, έδιωξε ο κίπερ του Απόλλωνα.

45’ Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Λισγάρα στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά κέρδισε τον Γκέκα για το 0-1.

50’ Σέντρα του Σάντος από τα αριστερά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Ναζίμ με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε για το 1-1.

67' Ο Ρενέλα έδωσε στον Εντουάρντο ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αστόχησε.

68' Ο Μουλέν μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκέκα.

70' Ο Εντουάρντο μόνος μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα αστοχεί.

71' Ο Σιφναίος με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

79’ Σουτ του Γκαργκαλατζίδη από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή του Απόλλωνα, η μπάλα καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

83’ Σέντρα του Σκούπρα από τα δεξιά, πλασέ του Μπρέμπου στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

84' Σουτ του Μπρέμπου λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκονζάλβες.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος (64’ Σιφναίος), Μπαστακός (64’ Νίκταρης), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλβες, Πολέτο (58’ Μασάδο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα (46’ Λεωντσάκος), Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου) Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κόλλιας (Ηπείρου) 4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).