Βαθμολογία

Ο Αλέξης, ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά της ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ αναδημοσιεύει χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας SDNA:

Ο Αλέξης, ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά της ΑΕΛ

Το SDNA εστιάζει στα πρόσωπα που ιππεύουν (με τόλμη κι αρετή) το αλογάκι του θεσσαλικού κάμπου και το κάνουν να…καλπάζει στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Πανηγυρικό το κλίμα στο στρατόπεδο της ΑΕΛ, έπειτα από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και το πριμ ύψους 30.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας προς τους παίκτες στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ – όπως αποκάλυψε το SDNA – αμέσως μετά το τέλος του αγώνα

Το αλογάκι…κάλπασε (και) στην Καλογρέζα, έφτασε στην τρίτη φετινή νίκη και δείχνει ικανό να διεκδικήσει μια θέση μέσα στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ.

Μια ΑΕΛ βγαλμένη από τις παλιές καλές ημέρες της, έστω κι αν αυτή η ομάδα έχει ακόμα πολλά σκαλιά να ανέβει για να φτάσει σε εκείνο το (υψηλό) επίπεδο που θέλει να την θαυμάσει ξανά ο κόσμος της και ο (φιλόδοξος) ιδιοκτήτης της.

Η φετινή ομάδα διαθέτει το πιο ποιοτικό υλικό των τελευταίων ετών. Με παίκτες ικανούς να σηκώσουν και να αντέξουν το μεγάλο…βάρος της φανέλας που φοράνε.   

Ο νέος που είναι ωραίος!

Στον πάγκο υπάρχει ένας προπονητής που παρότι ανέλαβε καθήκοντα στις 8 Αυγούστου και μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος (έπειτα από την αιφνίδια λύση της συνεργασίας με τον Γκόρνταν Πέτριτς), δείχνει λες και βρίσκεται χρόνια στον κάμπο.

Είναι τέτοια η εικόνα της ΑΕΛ στα οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος που ελάχιστοι θυμούνται πως ο κόουτς Μιχάλης Γρηγορίου δεν είχε την επιμέλεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. 

Ο Έλληνας κόουτς φόρεσε την βυσσινί προπονητική φόρμα την στιγμή που η θεσσαλική ομάδα είχε πάρει το δρόμο προς την pole position του νέου πρωταθλήματος.

H ομοιογένεια και η συνοχή που βγάζει η ΑΕΛ στο χορτάρι παραπέμπουν σε προπονητή που δεν δουλεύει μόλις 2 μήνες (και κάτι…ψιλά) στην ομάδα, αλλά πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Ο Γρηγορίου με το «καλημέρα» πέρασε την δική του φιλοσοφία, κέρδισε τα αποδυτήρια και παίκτες όπως ο Ουάρντα, που...γυαλίζει το μάτι τους και θέλουν ειδική μεταχείριση για να τους διατηρήσεις σε μια ισορροπία και να πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. 

Ο...καψούρης - αναμορφωτής ιδιοκτήτης

Στην ηγεσία της ΠΑΕ, υπάρχει ένας διαχρονικά…καψούρης μεγαλομέτοχος με τα τρία γράμματα (ΑΕΛ) του συλλόγου. Αυτός που σηκώνει ψηλά τον πήχη των στόχων και δεν σταματά να ονειρεύεται.    

Κι ασχέτως από το αν συμπαθεί, ή όχι κανείς τον Αλέξη Κούγια, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα των «βυσσινί» και την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί σε ένα μαγαζί που βρήκε διαλυμένο όταν το παρέλαβε και το έφτιαξε (με μεράκι και χρήμα) κομμάτι, κομμάτι από την αρχή, ένα είναι το σίγουρο:

επί των δικών του ημερών η ΑΕΛ επέστρεψε στα «σαλόνια» και καθιερώθηκε (ξανά) στη μεγάλη κατηγορία. Επί της δικής του ηγεσίας στην ΠΑΕ η ΑΕΛ…φλέρταρε στο πρόσφατο παρελθόν με την είσοδο σε έναν τελικό Κυπέλλου (χάνοντας την πρόκριση από την ΑΕΚ στην τελευταία φάση του αγώνα σε ένα ματς – θρίλερ τον Απρίλη του 2018) κι εσχάτως, έφτασε στο σημείο να κερδίζει εκτός έδρας μετά από 19 χρόνια τον Παναθηναϊκό και να κινείται σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης.

Κι όπως έχει να λέει ο ποινικολόγος στις ιδιαίτερες συζητήσεις του μεταξύ σοβαρού και αστείου, αν δεν είχε τόσο φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα και μπορούσε να διαθέσει λίγο περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα του για την ΑΕΛ, θα την έβγαζε στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Με τα καλά του και τα…άσχημά του, ο Κούγιας είναι ο αναμορφωτής της ΑΕΛ. Αυτός που δίνει ξανά κύρος στο κλαμπ και την επί χρόνια χαμένη της αίγλη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε αρέσει, είτε όχι.

Κι ας αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους οργανωμένους οπαδούς (“Monsters”) οι οποίοι εξαιτίας του έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, απέχουν από το γήπεδο και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο πλευρό της με το υπάρχουν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η ΑΕΛ «καλπάζει» και δικαιούται να κοιτάζει ψηλά. Με τον Αλέξη, τον Μιχάλη και τα άλλα «βυσσινί» παιδιά.