Βαθμολογία

Δώνης: «Η εικόνα όχι αλλά το αποτέλεσμα τραγικό...»

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά ο Γιώργος Δώνης:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα. όταν από την πλευρά μας κάνουμε τέτοια λάθη και ο αντίπαλος σκοράρει και μετά πρέπει να κυνηγάς το σκορ και αντίστοιχα όταν εσύ έχεις τη μπάλα, την γυρνάς σωστά και με προϋποθέσεις και δεν μπορείς να τη βάλεις στα δίχτυα τότε αυτός είναι ο κανόνας του ποδοσφαίρου. Κάνοντας αυτά τα δυο σοβαρά λάθη και δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε πολλά παιχνίδια».

Σας είπε κάτι ο διαιτητής για το ακυρωθέν γκολ και τη φάση του Ουάρντα και θέλετε να μας κάνετε μια τοποθέτηση για το περιστατικό μετά το 2-1 και την αντίδραση σας;
«Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον διαιτητή, δεν είχα καμία επικοινωνία, δεν έχει σημασία να κάνω κάποια αναφορά άλλωστε το βλέπουμε σε κάθε ματς. Στο δεύτερο κομμάτι γενικά το ποδόσφαιρο θεωρώ ότι είναι ευχαρίστηση και διασκέδαση τόσο για εμάς όσο και για τους ίδιους. Ήταν εντελώς λανθασμένη η αντίδραση μου και εκεί το τελειώνω».

Οι δικές σας ευθύνες για το αποτέλεσμα ποιες είναι; Θεωρείται ότι πρέπει να αλλάξει κάτι;
«Ανοίξατε πολλά θέματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω εγώ αυτοκριτική. Πείτε μου εσείς ποια είναι η δική μου ευθύνη να σας απαντήσω».

Η εικόνα της ομάδας ήταν κακή;
«Η εικόνα όχι αλλά το αποτέλεσμα τραγικό...
"Επειδή σας παρακολουθώ καιρό ή για την κριτική για την εικόνα θα κάνουμε ή για το αποτέλεσμα. Άλλο είναι η εικόνα άλλο το αποτέλεσμα. Είσαστε εσείς που θα κρίνετε κάτι ώστε εγώ να μπορέσω να σας απαντήσω. Όταν κερδίζουμε έχω συνεισφορά όταν χάνουμε έχω ευθύνη. Δεν είναι ατομικό το άθλημα όλοι έχουμε ευθύνη. Άρα φυσικά και έχω συμμετοχή στο κακό αποτέλεσμα. Από τη δική σας πλευρά πρέπει να κάνετε την κρητική για να μπορέσω να σας απαντήσω.
Δεν θα συνδέσω το παρελθόν και το τι έκανα σαν παίκτης με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γιατί και εγώ μπορεί να έπαιζα στο Champions League να έχω κάνει τόσα πράγματα με την ομάδα και μπορεί κάποιος να μου βρίζει σήμερα τα παιδιά μου και εμένα τον ίδιο. Μιλάμε για ένα παιχνίδι και πάνω σε αυτό πρέπει να κάνουμε κριτική.
Έχουμε κάποια θέματα σαν ομάδα, είμαστε ομάδα που δεν έχει το εύκολο γκολ χάσαμε από την ΑΕΛ, χάσαμε από την Ξάνθη, από τον ΟΦΗ στην έδρα μας ακόμα και όταν είμαστε καλοί όπως σήμερα δεν έχουμε το γκολ. Ναι μεν μετά τον Ολυμπιακό μειώσαμε τα λάθη αλλά σήμερα κάναμε δυο σημαντικά λάθη. Εγώ αυτό που ζητάω, αντέχω, αυτό που θέλω απ' ολους σας και από τον κόσμο είναι επειδή υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, σήμερα έπαιξαν εννέα Έλληνες που είναι σε σημείο ανάπτυξης να κάνουμε λίγο υπομονή. Εντοπίστε ότι το πρόβλημα είμαι εγώ. Αντέχουν οι δικές μου οι πλάτες.
Όσο και αν κάποιος θα σταθεί στο αποτέλεσμα εγώ βλέπω ότι οι παίκτες είναι σε καλύτερο σημείο από την αρχή του πρωταθλήματος. Εγώ ζητάω απ' όλους σας γιατί βλέπετε ποια είναι η συμπεριφορά στον Παναθηναϊκό απ΄όλους, για να προχωρήσει η ομάδα και να μπει σε άλλη διαδικασία σε μια χρονιά που είναι δύσκολη, που δεν μπορούμε να παίξουμε Ευρώπη είτε βγει είτε όχι να αναπτυχθούμε ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε δυνατοί. Μην χτυπάτε τους παίκτες. Δεν θεωρώ πως η ομάδα ήταν κακή στο σύνολο της αλλά ήμασταν κακοί στο ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ και στα λάθη που κάναμε.  Σας πονάει και εσάς, με πονάει και εμένα αλλά δεν θα χάσω για το ποδόσφαιρο την υγεία μου».

Υπάρχει μια διαδρομή οκτώ αγωνιστικών που τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά. Με δύσκολα παιχνίδια να ακολουθούν υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα λάθη;
«Είχαμε μια τετράδα αγώνων που μέχρι σήμερα ήμασταν βελτιωμένοι, όχι βελτιωμένοι στο γκολ γιατί δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται και από την περσινή σεζόν αλλά τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως ομάδα μας κάνουν δυσκολότερο το γκολ. Εγώ θα επιμείνω σε αυτό να κάνουμε περισσότερο υπομονή στην ανάπτυξη της ομάδας και των παικτών. Ναι όλη αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη, όλους μας πονάει. Μπείτε σε μια άλλη διαδικασία μην κοιτάτε το δέντρο, κοιτάξτε το δάσος».

Σκοπεύεται να ζητήσετε ενίσχυση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα;
«Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά πράγματα στην ομάδα, δεν μπορώ να μιλήσω για μεταγραφικά θέματα. Είναι πράγματα που δεν είναι στο κεφάλι μου».

Η ήττα από ήττα διαφέρει ή αναποτελεσματικότητα είναι εκεί πως διορθώνεται και επίσης μήπως πρέπει και σαν τεχνικό τιμ να αλλάξετε κάτι;
«'Όπως το περιγράψατε είναι η πραγματική εικόνα, δεν διαφωνώ σε κάτι. Η συναισθηματική προετοιμασία είναι σημαντική στη διαχείριση ενός αγώνα. Στην προετοιμασία του ματς κρίνω ανάλογα την κατάσταση που διακρίνω το πως θα επέμβω στην ομάδα. Δεν είναι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ένα διώξιμο ή ένα γλίστριμμα δεν μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου».

Εγώ δεν θα κρίνω μόνο τον Χατζηθεοδωρίδη για το δεύτερο γκολ αλλά γενικότερα την ομάδα για ανισορροπία;
«Υπάρχει μια κατεύθυνση που νομίζω ότι είχαμε στημένη μπάλα. Στις στημένες μπάλες υπάρχουν δυο παίκτες που είναι πίσω δυο που έξω από το κέντρο άρα πρέπει να σταματήσουμε τη φάση σε πρώτο χρόνο. Νομίζω ότι είναι ένα λάθος, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανισορροπία. Σήμερα είχαμε και πρόβλημα στο ύψος. Η ΑΕΛ άφηνε τον Ουάρντα ψηλά για να χτυπήσει σε αυτές τις φάσεις. Στο ποδόσφαιρο όλοι χρεωνόμαστε πράγματα. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη για το ματς και ήταν καλά όλη την εβδομάδα. Η εικόνα των δυο εβδομάδων στην προπόνηση είναι αρκετά καλή».

Πως διορθώνεται η αναποτελεσματικότητα;
«Είναι ένα θέμα το οποίο προσπαθούμε να δουλέψουμε στην προπόνηση, με σέντρες, τελειώματα, είναι φανερό ότι εκεί υστερούμε».