Βαθμολογία

Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας άνδρας από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στα ίχνη του συλληφθέντος μετά από σχετικές αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των ΗΠΑ (National Center of Missing and Exploited Children), σχετικά με τη διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.
Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του άνδρα και ο τόπος διαμονής του, σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.
Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του άνδρα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 σκληροί δίσκοι, τρεις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: naftemporiki.gr