Βαθμολογία

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης

Σοκ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχασε ακόμα ένα σπουδαίο μέλος του. Συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης. Ο πολύπειρος προπονητής είχε αφήσει το στίγμα του σε πάρα πολλές ομάδες, γράφοντας τη δική του ιδιαίτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διατέλεσε προπονητής ομάδων της Α’ Εθνικής για πάνω από 25 χρόνια. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 και ολοκληρώθηκε το 2005, όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, στον πάγκο του οποίου βρέθηκε σε πέντε συνολικά διαφορετικές περιόδους.

Μεταξύ άλλων βρέθηκε στους πάγκους της ΑΕΛ, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, της Δόξας Δράμας, της Παναχαϊκής και πολλών άλλων ομάδων με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, ο Χρήστος Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία.

Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 21 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο  «Γουέμπλεϊ» από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984. Η κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι (13:00) στο αγαπημένο του χωριό, το Λευκώνα Σερρών.