Βαθμολογία

Μουξιός: «Θα δείξουμε στη συνέχεια ποιος είναι ο πραγματικός Ηρακλής Λάρισας»

Ο νεαρός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Λάρισας Γιάννης Μουξιός παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Evrytania Sport. Η ομάδα του αντιμετωπίζει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου την Ποταμιά στο Καρπενήσι για την 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Αναφέρεται πρώτα από όλα στο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, που την βρίσκει στον μόλις έναν βαθμό και χωρίς να έχει σκοράρει. Πιστεύει ότι οι πρωταθλητές Λάρισας παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και έχουν αρκετά καλό κλίμα. Η ομάδα του τονίζει πως θα ανακάμψει άμεσα και οι δυνατότητες του πραγματικού Ηρακλή θα φανούν σύντομα. Απαντά στην ερώτηση μας για τον 3ο Όμιλο, επισημαίνοντας  ποια στοιχεία κυριαρχούν στα παιχνίδια. Τέλος στη συζήτηση του δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στους τρεμπλούχους Ευρυτανίας και στο επικείμενο καθοριστικό και για τους δυο παιχνίδι.

Ο επιθετικός Μουξιός γεννήθηκε στις 30/10/1999 και άρχισε την καριέρα του από την ακαδημία Ελπίδες της Ξάνθης. Συνέχισε στις τοπικές ομάδες ΑΠΟ Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε στην Κ19 της Λάρισας(Super League), σκοράροντας 9 τέρματα. Το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στον Ηρακλή Λάρισας, με τον οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ στα φιλικά ματς, ενώ έχει παίξει ως αλλαγή σε δυο συναντήσεις της Γ΄ Εθνικής. Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

Evrytania Sport: Θα θέλαμε καταρχάς Γιάννη ένα σχόλιο σου για τα τρία πρώτα παιχνίδια του Ηρακλή Λάρισας.

Γιάννης Μουξιός: «Θεωρώ πως σταθήκαμε άτυχοι, είχαμε δύσκολο πρόγραμμα δυο εκτός έδρας και στη συνέχεια ένα εντός με δυνατές ομάδες,  κάτι το οποίο μας δυσκόλεψε για να κάνουμε μια καλή αρχή και να πάρουμε ψυχολογία για την συνέχεια. Είμαστε ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να δέσουμε περισσότερο σαν ομάδα, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καθώς έχουμε πολύ καλό κλίμα παρά τα άσχημα αποτελέσματα και δόξα τω Θεώ οι συνθήκες που δουλεύουμε μπορώ να πω πως είναι επαγγελματικές και βάζουμε πολύ όρεξη σε αυτό που κάνουμε.»

Evrytania Sport: Τι έχει φταίξει κατά τη γνώμη σου και ο Ηρακλής δεν έχει σκοράρει; Πιστεύεις θα ανακάμψετε;

Γιάννης Μουξιός: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποιο δεν σκοράραμε, η ομάδα διαθέτει ικανοτάτους παίχτες, παρόλα αυτα το να μην καταφέραμε μέχρι στιγμής να σκοράρουμε σίγουρα είναι άσχημο. Πιστεύω πως πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί, να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα λάθη των αντιπάλων και να βάλουμε ουσία στο παιχνίδι μας. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακάμψουμε, δεν είναι αυτός ο αληθινός Ηρακλής που βλέπουμε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και νομίζω όλοι το γνωρίζουν.»

Evrytania Sport: Πως έχει δεις έως τώρα τα αποτελέσματα στον 3ο Όμιλο;

Γιάννης Μουξιός: «Επειδή έχουμε παίξει μόλις τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα, διότι οι ομάδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους καθώς καμία ομάδα δεν έχει 0 βαθμούς, αλλά επίσης καμία δεν έχει το απόλυτο δηλαδή 9. Για τον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μέχρι στιγμής είδα ότι κυριαρχεί αυτός που μπαίνει στο παιχνίδι αποφασισμένος, σοβαρός, με πολλή όρεξη και κυρίως μυαλό! Η καλή διαχείριση του αγώνα πιστεύω είναι το κλειδί που μπορεί να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι όμως οτι προσπαθώ να είμαι επικεντρωμένος στον Ηρακλή δίνοντας το 100% καθημερινά και προσφέροντας τα μέγιστα για να καταφέρει ο Ηρακλής να φτάσει εκεί που το αξίζει.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(13/10) αντιμετωπίζετε την Ποταμιά. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο και τι να περιμένουμε από εσάς σε αυτό το παιχνίδι;

Γιάννης Μουξιός: «Η Ποταμιά είναι μια ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και φαίνεται να έχει δυσκολίες, όμως αυτό είναι ένα κίνητρο για να αποδείξει ότι είναι μια άξια ομάδα και να σταθεί καλά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, οπότε πιστεύω θα μπει δυνατά στο παιχνίδι, αναζητώντας τους 3 βαθμούς. Από την άλλη εμείς σαν Ηρακλής δουλεύουμε όλη την εβδομάδα σκληρά για να καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό και τους 3 βαθμούς παίζοντας έξυπνα και πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που θέλουμε, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, να πάρουμε ψυχολογία για τη συνέχεια και να δείξουμε σε όλους ποιος είναι ο Ηρακλής και τι μπορεί να καταφέρει. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Πηγή: evrytaniasport.blogspot.com