Βαθμολογία

Νέα αναβολή στη δίκη για τη «Συμμορία»

Η δίκη για τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων στο Β' Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα, αλλά για μια ακόμα φορά οι περισσότεροι εκ των βασικών κατηγορούμενων και μαρτύρων απουσίαζαν. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αναφορικά με τους μάρτυρες και τελικά αποφάσισε να δώσει αναβολή ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που σήμερα δεν έδωσαν το παρών, πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς, καθώς επίσης την υποχρέωση να καταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα.

Συγκεκριμένα, από τους 28 κατηγορούμενους το παρών έδωσαν μόνο επτά. Συγκεκριμένα οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντος και ο Ηλίας Σπάθας. Από τους 24 μάρτυρες παρόντες βρέθηκαν στην αίθουσα οι Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας, Νίκος Παναγόπουλος και Αλέξης Κούγιας.

Απόντες ήταν μεταξύ άλλων, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Φώτης Κωστούλας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκνευρίστηκε με την απουσία βασικών μαρτύρων, αλλά και από τις δικαιολογίες των δικηγόρων τους περί επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Έρχεστε εδώ και μου λέτε ανέκδοτα. Όλοι οι μάρτυρες λέτε ανέκδοτα. Να δούμε μόνο ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα. Αν θέλετε να σας πάρουμε κατάθεση και από το σπίτι σας για να μην κουράζεστε κιόλας», είπε μεταξύ άλλων. Λόγω της αναβολής, η σύνθεση του δικαστηρίου θα αλλάξει στις 20/12, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη.

Πηγή: onsports.gr