Βαθμολογία

HFF σε πέντε περιοχές της Ελλάδας

Με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή άνω των 5.000 ατόμων κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκαν σε Χίο, Λάρισα, Αμφίκλεια, Κατερίνη και Χρυσούπολη οι αναπτυξιακές εκδηλώσεις Grassroots «Hello Football Friend», που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις τοπικές ΕΠΣ στο πλαίσιο της UEFA Grassroots Week.

Αναλυτικότερα, η δράση στη Χίο περιελάμβανε δραστηριότητες για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) 8-12 ετών στην πλατεία Βουνακίου με ασκήσεις δεξιοτήτων, παιχνίδια σε μικρές αριθμητικές σχέσεις και τουρνουά Κ-10 στο Φαφάλειο Στάδιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αγώνες παλαιμάχων στο Στάδιο Οινουσσών. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε και καθοδηγήθηκε από τον Grassroots Manager της Ε.Π.Ο. Σίσκο Χρήστο.

Ταυτόχρονα, στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε αναπτυξιακό τουρνουά στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-12, Κ-14 και Κ-16 με τη συμμετοχή ακαδημιών από το Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε διαφορετικά γήπεδα του Νομού Λαρίσης και είχαν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τη δραστηριότητα στη Λάρισα υποστήριξε από πλευράς Ε.Π.Ο. Διευθυντής προγραμμάτων εκπαίδευσης, Μεταξάς Θωμάς.

Εξάλλου, ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ακόμη τρεις περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε δράση με τη συμμετοχή παιδιών ακαδημιών, στην Αμφίκλεια αναπτυξιακό τουρνουά με τη συμμετοχή ακαδημιών από την πόλη της Λαμίας και των κοντινών περιοχών και στην Πιερία εκπαιδευτικές δράσεις για αναπτυξιακές ηλικίες και δράση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι δράσεις αυτές υποστηρίχθηκαν από τους Εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο. Κυρανούδη Άγγελο και Γκίση Γιάννη .

Αξίζει να αναφερθεί η άψογη οργάνωση των ΕΠΣ Χίου, Φθιώτιδας, Λάρισας, Πιερίας και Καβάλας, ενώ σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα από την Ε.Π.Ο.

Οι δράσεις «Hello Football Friend», οργανώθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. και εντάσσονται στο αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού».