Βαθμολογία

Με το δεξί ο Απόλλων Λάρισας, 2-1 την Κέρκυρα (PICS)

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Απόλλων Λάρισας στη νεοσύστατη SL 2, αφού το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) κέρδισε την Κέρκυρα με σκορ 2-1 στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Γκουστάβο και Ναζίμ οι σκόρερ για τους νικητές, λίγο πριν το τέλος μείωσε απλά ο Ενγκάμ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ο Απόλλων Λάρισας ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς και σε καθοριστικά σημεία του αγώνα σημείωσε τα γκολ. Κατώτερη του αναμενομένου παρουσιάστηκε η Κέρκυρα, δείχνοντας τρανταχτές αδυναμίες. Έντονη ζέστη στο παιχνίδι έπαιξε σημαντικό ρόλο, με τον διαιτητή να διακόπτει στο πρώτο μέρος για λίγες ανάσες δροσιάς.

Σε γενικές ο Απόλλων Λάρισας ικανοποίησε με την εμφάνισή του σκορπώντας χαμόγελα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων Λάρισας μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε από νωρίς να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με γκολ του Γκουστάβο. Στη συνέχεια η Κέρκυρα δημιούργησε τη μία και μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν είχαν άλλες ευκαιρίες και παίξανε ένα παιχνίδι κέντρου με πολλές δυνατές μονομαχίες.

Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά του με το καλημέρα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Στη συνέχεια και ως το τέλος το λαρισινό συγκρότημα έκανε σωστή διαχείριση και έτσι έφτασε δίκαια στη πρώτη του νίκη στο νέο πρωτάθλημα της SL 2. Από το 70’ μέχρι το τέλος, ο Απόλλων Λάρισας έχασε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε νικήσει και με μεγαλύτερο σκορ τον αγώνα. Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μειώσει λίγο πριν το τέλος.

Το φιλμ του αγώνα

7’ Ο Γκουστάβο με κοντινή προβολή ανοίγει το σκορ από ασίστ του Τασιούλη μέσα στη μικρή περιοχή (1-0).

20’ Παράλληλο γύρισμα από τον Ενγκάμ, έδιωξε ο Καρατάσιος πριν γίνει απειλητικός ο Γεωργακόπουλος.

25’ Διακοπή για νερό λόγω της έντονης ζέστης στη Λάρισα.

47’ Ο Ναζίμ το 2-0 με κοντινό πλασέ.

50’ Ο Γκουστάβο έχασε τεράστια ευκαιρία αφού δεν κατάφερε απέναντι από τον τερματοφύλακα να τον νικήσει.

56’ Ο Ναζίμ την κάθετη στον Μπαστακό που δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

65’ Ο Τασιούλης έκανε το σουτ απέναντι από τον Βουτσελά δεν ήταν όμως εύστοχος.

85' Ο Ενγκάμ μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ από πάσα του Παυλή.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Τασιούλης (78’ Μπρέμπος), Χατζής, Κουρτσεσιώτης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Καρρίκι (46’ Ναζίμ), Γκουστάβο, Νούσιος (65’ Καμπέρης), Μπαστακός.

Κέρκυρα (Λεωνίδας Βόκολος): Κολιοφούκης (62’ λ.τ. Βουτσελάς), Γενιτσαρίδης, Πέδρο (46’ Ζερβόπουλος), Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Πιαστόπουλος (51’ Παυλής), Γεωργακόπουλος, Μίσκου, Ενγκάμ.  

Διαιτητική τριπλέτα: Λάμπρου, Δέτση, Πρίφνας. 4ος: Μαχαίρας.