Βαθμολογία

Τζούντο: Θρήνος με Χάτον

Ο Αμερικανός τζουντόκα, Τζακ Χάτον, ο οποίος θεωρείτο μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας του στο άθλημα για την κατάκτηση μεταλλίου στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020), απεβίωσε ξαφνικά την Τετάρτη, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία τζούντο των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίσει τις αιτίες του θανάτου του.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή που με βαριά καρδιά το άθλημα του αμερικανικού τζούντο ανακοινώνει τον απροσδόκητο θάνατο του μέλους της εθνικής ομάδας, Τζακ Χάτον. Ο Τζακ ήταν ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς τζουντόκα και είχε κατακτήσει πολλά μετάλλια σε διάφορες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εθνική ομοσπονδία του αθλήματος.

Η σημαντικότερη επιτυχία του Χάτον ήταν ένα ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Γκραν Πρι της Αττάλειας στην Τουρκία, τον Απρίλιο του 2018. Το Νο 30 στην κατηγορία των -81 κιλών, ο νεαρός από τη Νέα Υόρκη έφτασε στον δεύτερο γύρο στα τελευταία τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τον περασμένο μήνα, στους Παναμερικανικούς αγώνες στη Λίμα, ηττήθηκε σε αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: onsports.gr