Βαθμολογία

Από έναν βαθμό Φαλανιακός και Μακρυχώρι (PICS)

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) στο Δημοτικό Στάδιο Φαλάνης ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον Αετό Μακρυχωρίου, ματς για την 2η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΛ DE – TOX. Οι δύο ομάδες απέσπασαν από έναν βαθμό στο τελικό 1-1.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετού κόσμου που γέμισε και με το παραπάνω την κερκίδα. Φίλαθλοι ήταν και από τις δύο ομάδες, καθώς και ουδέτεροι που ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα ματς από δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Ο Φαλανιακός του Τάσου Μπεριτζά μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε να ανοίξει το σκορ. Στο 5’ ο Φορτομάρης ανέτρεψε τον Τσιάκο, με τον τελευταίο να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για το 1-0 μέσα σε πανηγύρια. Ο Φαλανιακός συνέχισε να πιέζει και στο 11’ ο πολύ καλός Λεσάϊ δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα από κόρνερ για τον Φαλανιακό, ο Βασίλης Λυγούρας πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Για να φτάσουμε στο 13’ όταν το Μακρυχώρι είχε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Κατσαμάγκας μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, έβγαλε εντυπωσιακά ο Μάλτζαρης. Στο 27’ ο Αετός έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μπέτσιος με σουτ έξω από την περιοχή, είδε την μπάλα να βρίσκει κάπου, να αλλάζει πορεία και να έρχεται έτσι το ματς στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 55’ ο Κατσαμάγκας έκανε ένα συρτό σουτ πολύ καλό, πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Φαλανιακός με τον Ιωαννίδη έχασε μάλλον την ευκαιρία του ματς, αφού αμαρκάριστος (!) μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 63’ εκτέλεσε φάουλ ο Γελαλής για τον Φαλανιακό, την κεφαλιά πήρε ο Πανταζής Γ. μέσα από την περιοχή, πέρασε όμως άουτ. Στο 82’ φάουλ εκτέλεσε ο Κολοβός για τον Αετό, ο Κουμπούρας από κοντά πήρε τη κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ σε μία μεγάλη ευκαιρία για το συγκρότημα του Κώστα Κατσάρα. Τελευταία φάση στο 87’ με τον Μπόντε να κάνει το σουτ από κοντά και την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς, Μαχαίρας, Σούλι, Αντωνόπουλος (52’ Πανταζής Γ.), Λυγούρας Β. (72’ Μπλέντι), Κολοβός, Γελαλής, Ιωαννίδης, Τσιάκος (72’ Λυγούρας Χ.), Λεσάϊ.

Αετός Μακρυχωρίου (Κώστας Κατσάρας – Λευτέρης Τέας): Σταμέλος, Μπέτσιος (44’ λ.τ. Μητρούσκας), Φορτομάρης, Σιάτρας, Κουμπούρας, Ντιντής, Κωστόπουλος, Κλούρας (53’ Μπόντε), Κατσαμάγκας (59’ Γκιούρσανης), Μάντζαρης, Κολοβός.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Καρακώστας, Ντελέζος Θ.