Βαθμολογία

ΣΟΚ στην Premier League

Ένα σκάνδαλο που ταράζει τα νερά της Premier League φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ των «Times» του Λονδίνου. Μια υπόθεση που έμεινε κρυφή για έξι χρόνια αποκαλύπτεται, με τη Λίβερπουλ να φέρεται να είχε… χακάρει το σύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «κόκκινοι» με αυτόν τον τρόπο συνέλεγαν στοιχεία για τα παιχνίδια της Σίτι, αλλά και αναφορές από τους σκάουτερ της ομάδας σε όλον τον κόσμο για παίκτες που έχουν παρακολουθήσει και φυσικά τις εισηγήσεις τους για την πραγματοποίηση της μεταγραφής ή όχι.

Στη Μάντσεστερ Σίτι αντιλήφθηκαν ότι υπήρξε παραβίαση του συστήματος μετά από έρευνα που έκανε ειδική ομάδα με προγραμματιστές. Εκείνοι βρήκαν ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούν σε υπαλλήλους της Λίβερπουλ.

Τα δύο άτομα που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο ήταν πρώην εργαζόμενοι στη Σίτι. Ο ένας εξ αυτών, Μάικλ Έντουαρντς, εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής στους «κόκκινους».

Η Μάντσεστερ Σίτι κατήγγειλε το περιστατικό αυτό στην Premier League, η οποία επέβαλλε στη Λίβερπουλ πρόστιμο ενός εκατομμυρίου λιρών. Το πρόστιμο αυτό πληρώθηκε αλλά τίποτα δεν έγινε γνωστό μέχρι την αποκάλυψη των «Times».

Πηγή: onsports.gr