Βαθμολογία

Τα κορίτσια του ΝΟΛ είναι έτοιμα για τη νέα πρόκληση (PICS)

Ο μεγάλος εμπνευστής της δημιουργίας του ΝΟΛ όσον αφορά το τμήμα γυναικών δεν είναι άλλος από τον γνωστό και καταξιωμένο επιστήμονα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (τμήμα βιοχημείας – βιοτεχνολογίας) τον κύριο Δημήτρη Κουρέτα.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ο ΝΟΛ ιδρύθηκε το 2006 – 2007 και αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική αρχικά. Την επόμενη χρονιά παρέμεινε στην ίδια κατηγορία, την περίοδο 2008 – 2009 έπαιξε στην Α2 μέχρι και το 2017.

Με τη λήξη αυτής της περιόδου η ομάδα για πρώτη φορά είχε την άνοδο στην Α1 όπου και αγωνίστηκε πέρυσι αλλά θα παραμείνει εκεί και φέτος. Την περσινή χρονιά σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στον θεσμό των πλέι άουτ και τερμάτισε στην προτελευταία θέση (7η θέση).

Η διοικούσα επιτροπή

Η διοικούσα επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του ΝΟΛ απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Δημήτρης Κουρέτας, Στέλιος Χασιώτης, Χρήστος Τουλουμτζίδης και Γιώργος Κατσαντώνης (πρόεδρος ΝΟΛ).

Προπονητής παραμένει ο κύριος Σπύρος Τσιάρας, που είναι Λαρισαίος και παλιός αθλητής του ΝΟΛ. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου για 20 ημέρες προπονήθηκε στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, όπου έχει δηλωθεί και ως δεύτερη έδρα στο πρωτάθλημα. Τώρα συνεχίζει την προετοιμασία της στο κλειστό του Αλκαζάρ όπου και έχει δηλωθεί ως πρώτη έδρα της ομάδας.

Νωρίς η σέντρα…

Για πρώτη φορά φέτος ξεκινά πολύ νωρίτερα το πρωτάθλημα στις 28/9 λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής και η πρώτη αγωνιστική είναι εκτός έδρας στην ΝΕΠ Πατρών.

Όσον αφορά το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί κατά το 90%, κατά το ήμισυ παρέμεινε ίδιο με το περσινό, απαρτίζεται κυρίως από ντόπιες Λαρισαίες παίκτριες, οι μεταγραφές όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί, απομένουν ακόμη 1-2 σπουδαίες προσθήκες.

Όπως τόνισαν στο athleticlarissa θέλουν τη φετινή χρονιά στο ΝΟΛ να πετύχουν μία άνετη παραμονή και φυσικά μία καλύτερη παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

«Είμαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΝΟΛ, την περασμένη περίοδο επειδή η ομάδα μας είναι νεανική δυσκολεύτηκε αφού ήταν νεοφώτιστη στη κατηγορία, φέτος διατηρήσαμε ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ όμως οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει. Μία πολύ σπουδαία προσθήκη που πετύχαμε και περιμένουμε είναι η Ευγενία Πουσνίκοβα που έρχεται από το Ιταλικό πρωτάθλημα (Campionato), πρόκειται για μία πολύ έμπειρη παίκτρια που έχει πολλές παραστάσεις, αφού έπαιξε για επτά συνεχόμενα χρόνια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και φυσικά πιστεύει η διοίκηση πως θα βοηθήσει τα μέγιστα. Περιμένουμε 1-2 ακόμη προσθήκες ξένων κυρίως παικτριών. Επειδή το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ νωρίς μας λείπουν κάποια κορίτσια από την προετοιμασία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και μετά την πρεμιέρα. Οι παίκτριες είναι πολύ πειθαρχημένες, υπάρχει πολύ καλό κλίμα αφού οι παλιές αγκάλιασαν τις νέες μεταγραφές, στόχος μας είναι να πάμε ψηλότερα από πέρυσι και φυσικά να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη κατάταξη στην βαθμολογία».

ΗΡΩ ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ (ΠΑΙΚΤΡΙΑ)

«Ήρθα φέτος στην ομάδα από το Ρέθυμνο, αγωνίζομαι στο συγκεκριμένο άθλημα από 10 ετών, κυρίως με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Η θέση μου είναι περιφερειακή, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο, η διοίκηση αλλά και οι άνθρωποι της Λάρισας με αγκάλιασαν. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να μπορώ να ανταπεξέλθω μαζί με τις συμπαίκτριές μου στους στόχους της ομάδας».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΤΟΥΝΑ (ΠΑΙΚΤΡΙΑ)

«Είμαι στο ΝΟΛ από τότε που ιδρύθηκε, είμαι αρχηγός στην ομάδα, η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, το παλέψαμε όμως και έστω και δύσκολα καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ, να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή και έτσι να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο ψυχολογικά και βαθμολογικά».

*Το athleticlarissa εύχεται καλή επιτυχία στη γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ και να πάει όσο ψηλότερα μπορεί στο νέο πρωτάθλημα της Α1.