Βαθμολογία

Φιλική νίκη του Απόλλωνα Λάρισας επί της Νίκης Βόλου

           

Με δύο γρήγορα γκολ πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά παιχνιδιού, ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε της Νίκης Βόλου, σε φιλικό προετοιμασίας με σκορ 2-1.

Στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, οι Λαρισαίοι αιφνιδίασαν αξιοποιώντας το μουδιασμένο ξεκίνημα της Νίκης, που έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο.

Ο Απόλλωνας Λάρισας ξεκίνησε με τον Γκέκα κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σκούπρας και Κουρτεσιώτης ήταν στα πλάγια της άμυνας και οι Σουλιώτης και Καρατάσιος στο κέντρο αυτής. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Λίταινας και Χατζής και πίσω από τον φορ Μπαστακό κινούνταν στον άξονα ο Γκουστάβο και στα πλάγια οι Νούσιος και Βαγενάς.

Από την άλλη η Νίκη είχε τον Αποστολίδη στο τέρμα, τον Παγώνη και τον Σ. Κυριακίδη πλάγιους μπακ και τους Βοσκόπουλο και Βοσνιάδη στόπερ. Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας πιο μπροστά τον Τσιώλη, ενώ οι Καρβούνης και Μασκουνιάν έπαιξαν στα αριστερά κα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ροχάνο φορ.

Στο 1' σουτ διακριθέντα Νούσιου διώχνει ο Αποστολίδης στην επαναφορά σουτ του πολύ καλού Γκουστάβο και 1-0. Στο 4' ανατροπή του Δημήτρη Σουλιώτη από τον Αποστολίδη πέναλτι και ο αρχηγός Κώστας Χατζής το 2-0.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2-0 υπέρ του Απόλλωνα και με πλήρη εδαφική υπεροχή των Λαρισαίων και κάποιες ευκαιρίες απέναντι στην Νίκη που ξεπέρασε το σοκ του πρώτου πεντάλεπτου και προσπάθησε να ανταπεξέλθει στις οποίες δυσκολίες του αντιπάλου, δημιουργώντας κάποιες τελικές, χωρίς όμως ουσία. Πολύ καλός ο Απόλλωνας σε αυτό το πρώτο ημίχρονο με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση, δημιουργώντας ορισμένες ευκαιρίες και παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το μόνο που κατάφεραν, ωστόσο, ήταν να μειώσουν σε 2-1, χάρη σε ένα ωραίο τέρμα του Ροχάνο (69’), έπειτα από κάθετη μπαλιά του Τσιώλη. Σε αυτό το διάστημα οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τον Απόλλωνα που έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με πιο κλασσική του Γκουστάβο στο 78'.

Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Αγγελούλης.

Απόλλων Λάρισας (Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Λίταινας, Χατζής, Νούσιος, Βαγενάς, Μπαστακός, Γκουστάβο.

Aγωνίσθηκαν και οι: Βασιλειάδης, Κούλπας, Καρίκι, Ναζίμ, Κωστούλας, Μπρέμπος, Μπιμάι, Σιφναίος, Ζανάκης, Νύκταρης, Καμπέρης.

Νίκη Βόλου (Χόβε): Αποστολίδης, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Βοσνιάδης, Μπιτσάκος, Καρβούνης, Τσιώλης, Ροχάνο, Ντομίνγκεζ, Μασκουνιάν.

Έπαιξαν και οι: Ιορδανίδης, Λίτσιος, Αλιατίδης, Κ. Κυριακίδης, Κουτσούκης, Παπαδόπουλος.