Βαθμολογία

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1 (PICS)

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό την Κυριακή (1/9) στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 1. Η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με σκορ 0-1, με ένα γκολ που σημείωσε η ομάδα του Πειραιά από το σημείο του πέναλτι και με χρήση VAR.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ένα πέναλτι που θα γίνει πολύ συζήτηση αφού δεν φάνηκε να υπάρχει ανατροπή. Παρόλα αυτά από νωρίς ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα και δικαιολογημένα από τους Λαρισαίους.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκηση δάφνες ποιότητας (οι φάσεις ήταν λίγες εκατέρωθεν) με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Σίγουρα η διακοπή που ακολουθεί συν τις προσθήκες που έγιναν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της εικόνας της ΑΕΛ.

Το φιλμ του αγώνα

6’ Ο Ευαγγέλου θεωρεί πως υπάρχει παράβαση σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπέρτο. Κατά την άποψή μας δεν υπάρχει πέναλτι. Ο Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρίστινσον και με τη βοήθεια του δοκαριού στα δίχτυα για το 0-1.

14’ Σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Κρίστινσον παραχώρησε κόρνερ.

35’ O Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά λόγω οφσάιντ.

38’ Ο Ευαγγέλου εξέτασε το VAR και υπέδειξε οφσάιντ. Στο ριπλέι φαίνεται πως ο Ελ Αραμπί είναι εκτεθειμένος και σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

45’ + 2’ Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Μπουχάλακης έστρωσε στον Ντάουντα, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΛ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ!

47’ Δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.

69’ Αδύναμη κεφαλιά του Ντάουντα μετά από ωραία κίνηση του Νούνιτς.

90' + 1' Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπούστος να φέρει το ματς στα ίσα, αφού το δυνατό σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ!

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Νούνιτς), Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (60’ Καμαρά), Ποντένσε (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Καρατζίκας (Αθηνών). 4ος: Τάσης (Ηπείρου). VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). ΑVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).