Βαθμολογία

Η Super League για το ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Μοναδικός εκπρόσωπος πλέον στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ο Ολυμπιακός, έχει εντυπωσιάσει στην πορεία του ως τώρα, ωστόσο δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γνωρίζοντας πλέον τους αντιπάλους του στους ομίλους του Champions League, ταξιδεύει στη Λάρισα, με στόχο την έβδομη διαδοχική νίκη στη σεζόν, αλλά και τη 12η για το πρωτάθλημα.

Ακόμα ο Ολυμπιακός είναι αήττητος για 15 επίσημα παιχνίδια, μετά την ήττα από τη Λαμία στο Νέο Φάληρο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με ισοπαλία στο Περιστέρι και τώρα δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της με τον αντίπαλο που έκλεισε την προηγούμενη, τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ έπαιξε χωρίς άγχος, αφού είχε εξασφαλίσει την παραμονή με τη νίκη επί της ΑΕΚ, αμέσως πριν. Η ήττα αυτή από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έδρας της.

Με τον αγώνα παραμονής που έδωσε πέρσι να φουντώνει στο τέλος, έκανε μόνο δύο ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία με αντίπαλο την ΑΕΛ, βάζοντας μάλιστα τουλάχιστον τρία γκολ σε καθένα από τα τέσσερα τελευταία.

Η ΑΕΛ νίκησε για τελευταία φορά στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 με γκολ του Γκόλια στο 90’. Είναι η μοναδική της νίκη στα δέκα τελευταία, έχοντας χάσει τα άλλα εννέα.

Δεν έχουν ισοπαλία στα 11 τελευταία, μετά το 1-1 της Λάρισας στις 13 Δεκεμβρίου 2008. Από τότε ο Ολυμπιακός έχει εννέα νίκες και η ΑΕΛ δύο. Αυτή που αναφέρουμε παραπάνω και τη σωτήρια νίκη του 2009 στο Νέο Φάληρο με το γκολ του Ζουράφσκι.

Η νίκη του Ολυμπιακού στο Κράσνονταρ ήταν η 40η του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μην πήρε τίτλο πέρσι, ωστόσο φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές του Ολυμπιακού.

Έχει ακόμα εννέα ισοπαλίες και επτά ήττες στα 56 συνολικά παιχνίδια του.

Νίκες ΑΕΛ: 10
Ισοπαλίες: 13

Νίκες Ολυμπιακού: 35

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 8
Ισοπαλίες: 12

Νίκες Ολυμπιακού: 9

Πέρσι
05.05.2019: ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-3
(24’ σουτ Κούκα Χασάν, 49’ σουτ Ελαμπντελαουί, 86’ κεφαλιά Καμαρά)