Βαθμολογία

Στον «αέρα» η πρεμιέρα της Super League 2

Η ΕΡΤ απέστειλε έγγραφο στην Super League 2 με το οποίο ζητάει αντιπρόταση εκ μέρους της για το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θυμίζουμε ότι πριν από αρκετό διάστημα είχε προταθεί μείωση που άγγιζε και το 60% στην SL2, ωστόσο, με επιστολή της η κρατική τηλεόραση θέτει το παρακάτω ερώτημα στη διοργανώτρια: εάν επιμένει στα συμφωνηθέντα ή εάν υπάρχει «ρεαλιστική πρόταση μείωσης» για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στο ΔΣ της Τετάρτης, το οποίο έγινε πριν την κλήρωση, το συγκεκριμένο συζητήθηκε αναλυτικά και προκύπτει πως η SL2 και οι ομάδες επιμένουν είτε να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν (ή να ισχύσει και για αυτούς η μείωση της Super League 1, δηλαδή 12%) ώστε να ξεκινήσει κανονικά πρωτάθλημα στις 15/9.

Παρόλα αυτά διέρρευσε ότι η ΕΡΤ προτείνει μείωση 40% σε πρώτη φάση κάτι που μεταφράζεται σε 440.000 ευρώ από τα 880.000 ευρώ (μικτά) τα οποία είχαν συμφωνηθεί επί αναδιάρθρωσης.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν το συζητούν καν στην Super League 2 που είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το θέμα στα άκρα. Η σέντρα του πρωταθλήματος, παρότι έγινε κανονικά η κλήρωση, λοιπόν είναι στον «αέρα» μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή.