Βαθμολογία

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός είχε το υπέρ του 4-0 από τον πρώτο αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έτσι κι αλλιώς είχε ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το μόνο που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», ήταν να βάλουν κι ένα γκολ στη Ρωσία για να διώξουν κάθε… υποψία περί ανατροπής από το μυαλό των γηπεδούχων. Παρότι στην αρχή μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και φάνηκαν να αιφνιδιάζονται, είδαν τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να εξελίσσεται σε πρόσωπο της βραδιάς και με δυο δικά του γκολ να «σφραγίζει» την πανηγυρική πρόκριση στα… αστέρια!

Ο Ολυμπιακός όχι απλά υπερασπίστηκε το 4-0 του πρώτου παιχνιδιού, αλλά νίκησε 2-1 και στη Ρωσία την Κράσνονταρ, φτάνοντας σε μια μάγκικη πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον καταφέρει να είναι αήττητοι και στα έξι ματς των προκριματικών που έδωσαν, έχουν συγκεντρώσει βαθμούς και… εκατομμύρια και τώρα περιμένουν απλά να μάθουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στους ομίλους του Champions League. Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, που ταξίδεψε ως το Κράσνονταρ για να είναι στο πλευρό της ομάδας, οι Πειραιώτες είδαν την… ατυχία με τον τραυματισμό του Γκερέρο λίγο πριν τη σέντρα, να γίνεται… ευλογία.

Ο Ελ Αραμπί που αντικατέστησε τον Ισπανό φορ είχε άμεση απάντηση στο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από τον Ούτκιν στο 10’ και μόλις ένα λεπτό μετά έκανε το 1-1. Εκεί ουσιαστικά, είχε «κλειδώσει» η πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Όσο και να προσπαθούσε η Κράσνονταρ, δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να βάλει άλλα… πέντε γκολ στον Ολυμπιακό. Οι Ρώσοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ για μια νίκη… γοήτρου, αλλά ο Ολυμπιακός τους το ξέκοψε κι αυτό. Με τον Ελ Αραμπί και πάλι, να «χτυπάει» στο 47’, έγινε το 2-1 για τους Πειραιώτες και όλα τελείωσαν!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, λοιπόν, στους ομίλους του Champions League εκεί όπου θα βρεθεί για 19η φορά στην ιστορία του. Παράλληλα, στα ταμεία των Πειραιωτών θα μπουν και 38 εκατ. ευρώ από τους «χρυσοφόρους» ομίλους και ανοίγεται έτσι η δυνατότητα να ενισχυθεί κι άλλο το ήδη ποιοτικό ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ένας προπονητής που δείχνει πως είναι ικανός να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια νέα εποχή κυριαρχίας στην Ελλάδα και διακρίσεων στην Ευρώπη.

Πηγή: onsports.gr