Βαθμολογία

Κρίστινσον: Το «κρύο αίμα» του Ισλανδού

Ο 30χρονος διαχειρίστηκε σωστά το λάθος του 18’ και αναγορεύτηκε σε κορυφαίο της ΑΕΛ στο Περιστέρι. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Περιστέρι ήταν ο Ογκμουντορ Κρίστινσον, που από μοιραίος μετατράπηκε σε ήρωα, σε μία ποδοσφαιρική ιστορία έντονης εναλλαγής συναισθημάτων.  Ο Ισλανδός όμως έδειξε, ακόμη μία φορά, γιατί θεωρείται και είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, αφού κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την κακιά στιγμή του 18’. Οπου υπέπεσε σε λάθος και ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Ως δικηγόρος γαρ, γύρισε.. τούμπα την υπόθεση ενώπιων των δικαστών και στο τέλος την κέρδισε για τον πελάτη του.

Αντί λοιπόν να τον πάρει… από κάτω σε απλά ελληνικά, το «κρύο αίμα» του 30χρονου γκολκίπερ, σε συνάρτηση με την αξία και την εμπειρία του, άλλαξαν άρδην την κατάσταση. Με αποκορύφωμα τις καθυστερήσεις, όπου απέκρουσε το πέναλτι του Ούμπιδες και η ΑΕΛ έφυγε με τον βαθμό.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε κατά τη διάρκεια του ματς, όπου αποδείχθηκε εκ νέου πως στο ποδόσφαιρο η κόλαση και ο παράδεισος απέχουν ελάχιστα… Γίνεται η «στραβή» και ο Νάτσος έστειλε με μακρινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του. Ο Κρίστινσον αντιλαμβάνεται το λάθος του και σηκώνει το χέρι. Σα να ζητά συγνώμη από όλους και κυρίως από τον εαυτό του. Απαντες όμως είναι στο πλευρό του. Ενα νεύμα από τον πάγκο και ατάκες «πάμε», «δεν πειράζει» ακούγονται συνεχώς. Το ψυχολογικό σκέλος είναι πολύ σημαντικό. Το... έχει και δεν τον παίρνει από κάτω… Φτάνουμε στην ανάπαυλα και στα αποδυτήρια ουδείς το αναφέρει. Στην ομάδα ξέρουν ποιος είναι και τι έχει κάνει. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. «Είμαστε όλοι μαζί», είναι το «μήνυμα» που θέλουν να του περάσουν. Εκείνος βυθισμένος στις σκέψεις του. «Λάθη κάνουν όλοι. Οτι έγινε, έγινε. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι οι ατάκες που στριφογυρίζουν στο μυαλό του. 

Ο χρόνος περνά, η ΑΕΛ κρατά την ισοπαλία και εκείνος αντιδρά σωστά όποτε χρειάστηκε. Μέχρι που φτάνουμε στα χασομέρια. Η μπάλα στα 11 βήματα και ο Ούμπιδες βρίσκεται απέναντί του. Εχει το «καθαρό μυαλό» να θυμηθεί πως προηγουμένως του είχε κάνει 1-2 σουτ που πήγαν στη δεξιά του γωνία. Πέφτει σωστά αλλά δεν ξεσπά. Ο «αγαθός γίγαντας» ξέρει πως ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι. Οι συμπαίκτες του τρέχουν πάνω του αλλά εκείνος τους ουρλιάζει να πάρουν παίκτες για το κόρνερ. «Focus, focus», φωνάζει και το δείχνει με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών.

Τελευταίο σφύριγμα και πνίγεται στις αγκαλιές όλω, αλλά για αυτόν μετρά η ομαδική δουλειά. Οι σφυγμοί χαμηλώνουν και σήμερα το πρωί πήγε για πρωινό και καφέ στη Λάρισα μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του…Το μυαλό καθάρισε ήδη και στρέφεται στην επόμενη… δικογραφία, ε αγώνα θέλαμε να πούμε, την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πηγή: gazzetta.gr