Βαθμολογία

Έμεινε όρθια στην πρεμιέρα η ΑΕΛ

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (25/8) στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΛ στην πρεμιέρα της Super League 1. Η «βασίλισσα» του κάμπου κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα του Ατρομήτου, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, παίρνοντας ρεβάνς για το λάθος του στο 1-0 των γηπεδούχων. Στο 18’ ο Νάτσος σημείωσε ένα τυχερό γκολ μετά από σέντρα-σουτ και λάθος αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Κρίστινσον, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και την είδε να αναπαύεται στο βάθος της εστίας του.

Μετά την επίτευξη του γκολ από την πλευρά του Ατρομήτου, η ΑΕΛ ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, αφού οι γηπεδούχοι προτίμησαν να οπισθοχωρήσουν και να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Μετά από δύο άστοχα σουτ των Ζίβκοβιτς και Μπούστος, ο Μόρας στο 27' έφτασε μία "ανάσα" από την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι.

Οι Περιστεριώτες "απάντησαν" στα δοκάρια ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, αλλά το σουτ του Απόστολου Βέλλιου, μετά από όμορφη συνεργασία με τον Γιώργο Μανούσο, τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον. Τελικά, λίγο πριν ο Φωτιάς στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Μιλοσάβλιεβιτς με κοντινό σουτ στην κίνηση, ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια και σουτ του Μπούστος (που κόντρα σε Γούτα και Νάτσο), ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος έψαξε το δεύτερο γκολ και είχε δοκάρι με τον Χαβιέρ Ούμπιδες στο 60ό λεπτό. Ο Αργεντινός μέσος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον. Οι "βυσσινί" είχαν ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν έναν σημαντικό βαθμό στο Περιστέρι. Κι όλα έδειχναν πως θα τον έπαιρνε, αλλά στο 88' ο Φωτιάς έδειξε το σημείο του πέναλτι για σπρώξιμο του Μπάλλα στον Μανούσο μέσα τη μεγάλη περιοχή, κι αφού συμβουλεύτηκε πρώτα το VAR. Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κρίστινσον πήρε ρεβάνς, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του αρχηγού του Ατρομήτου και κράτησε έναν πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι (46' λ.τ. Θεοδωράκης), Νάτσος, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης (71' Ουγκράι), Μάντσον, Ούμπιδες, Ρόσα (67' Νταβιώτης), Μανούσος, Βέλλιος.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (82' Φιλίποβιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90+4' Μπέρτος), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (71' Μπάλλας), Νούνιτς, Φατιόν.

Κάρτες: Νταβιώτης, Ούμπιδες - Καρανίκας, Νούνιτς, Σετσέροβιτς, Μιχαήλ, Mπάλλας.