Βαθμολογία

ΕΠΟ: Την Τρίτη συνεδριάζει για τα κενά στη Football League

Παράταση στην αγωνία για τις ομάδες που διεκδικούν τις δύο θέσεις στη Football League. Την Τρίτη (20/8) αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της κάλυψης των δύο κενών θέσεων στο πρωτάθλημα της Football League. Η ΕΠΟ έχει απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία για γνωμοδότηση επί του θέματος, μιας και υπάρχουν δύο αντικρουόμενες απόψεις.

Πέρυσι οι αγώνες μπαράζ δεν έγιναν σε ομίλους, αλλά μετά από κλήρωση προέκυψαν τέσσερα ζευγάρια των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής και με διπλούς αγώνες προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες που πήραν απευθείας την άνοδο. Ετσι, κάποιοι υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν υπήρξαν όμιλοι και βαθμολογίες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, που δίνει το εισιτήριο σε Νέστο Χρυσούπολης και Νίκη Βόλου.

Η δεύτερη άποψη υποστηρίζει πως πρέπει να μετρήσει η ειδική βαθμολογία από τους διπλούς αγώνες μπαράζ, γεγονός που ευνοεί Καλαμάτα και Αιολικό. Η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη για να κάνει την πρόταση της στην Εκτελεστική Επιτροπή με την τελευταία να λαμβάνει την τελική απόφαση.

Μάλιστα, η Καλαμάτα έχει ζητήσει αναβολή της πρεμιέρας του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχει ως Κυπελλούχος ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι θα πάρει την άνοδο στη Football League, τότε θα πρέπει να μπει στη γ’ φάση του θεσμού και όχι στην α’ φάση.

Πηγή: onsports.gr