Βαθμολογία

Ρέθυμνο: Αποκτήθηκε ο 18χρονος Λαναράς

Σε μια επένδυση για το μέλλον προχώρησε το Ρέθυμνο που γνωστοποίησε σήμερα (12/8) την απόκτηση του Ραφαήλ Λαναρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κρητικής ΚΑΕ, ο 18χρονος γκαρντ ξεχώρισε στις δοκιμές παικτών που έκανε ο σύλλογος και γι' αυτό τον επέλεξαν οι προπονητές της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαναράς έκανε την παρελθούσα σεζόν ντεμπούτο στην Basket League με τον Προμηθέα, όταν έπαιξε για περίπου οκτώ λεπτά στην αναμέτρηση με την Κύμη στην Πάτρα με απολογισμό 2 πόντους. Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου για τον Λαναρά έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Ραφαήλ Λαναρά, για 3 χρόνια. Ο 18χρονος ταλαντούχος γκαρντ ήταν ο εκλεκτός που επιλέχθηκε από τους προπονητές της ομάδας μας, καθώς ξεχώρισε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα των try outs, το οποίο διεξήχθη 29 Ιουλίου με 4 Αυγούστου στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΝΑΡΑ

Ο Ραφαήλ Λαναράς γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2001 στην Αθήνα, έχει ύψος 1.96μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2». Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα πραγματοποίησε σε ηλικία 9 ετών στην Παλατιανή Καματερού τη σεζόν 2010/11, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια (2011-2013) φόρεσε τη φανέλα της Κερατέας. Την 3ετία 2013-2016 ενσωματώθηκε στο εξαιρετικό πρόγραμμα της Basketball Academy Club (B.A.C), για να πάρει μεταγραφή στον Ίκαρο Καλλιθέας (2016-2018), όπου έφτασε στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων το 2017. Την ίδια χρονιά συμμετείχε με την Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β΄ που διεξήχθη στη Βουλγαρία, παίρνοντας την άνοδο στην Α΄ κατηγορία. Την περσινή χρονιά τον επέλεξε ο Προμηθέας Πάτρας, όπου μάλιστα πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στην Basket League, καταγράφοντας τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Κύμη».