Βαθμολογία

Συνεργασία Παναγροτικού και Ακαδημίας Olympic

Ο Παναγροτικός Νίκαιας και η Ακαδημία Olympic ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους και τη δημιουργία ομάδας Νέων, που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣΛ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Το Δ.Σ. του Α.Ο. Παναγροτικός Νίκαιας και η Ακαδημία Olympic βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη της συνεργασίας τους. Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, σας γνωστοποιούμε την από κοινού δημιουργία και συμμετοχή στο πρωτάθλημα Νέων της Ε.Π.Σ. Λάρισας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2019-2020.

 Η συμφωνία της συνεργασίας, αφού προηγήθηκε μακράς διαρκείας διάστημα διαβουλεύσεων, ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα στον υπεύθυνο της Σχολής Olympic Νικόλαο Λιούπα και τη διοίκηση του Παναγροτικού Νίκαιας. Μια συνεργασία που δίνει κίνητρο και όραμα σε μας, τους γονείς, τους 300 αθλητές των δύο Ακαδημιών και της πρώτης ομάδας του Παναγροτικού, σε όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Η κοινή φιλοσοφία στους βασικούς πυλώνες οργάνωσης και ανάπτυξης των Τμημάτων Υποδομής ενεργοποίησε αυτή τη συνεργασία, η οποία αισιοδοξούμε ότι θα αποτελέσει επένδυση για τους νεαρούς μας αθλητές. Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει και η επιλογή των προπονητών - εκπαιδευτών (απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, πιστοποιημένοι προπονητές Τμημάτων αναπτυξιακών ηλικιών) Πρωταρχικός μας στόχος είναι, όχι μόνο η τεχνικά άρτια εκπαίδευση και συστηματική ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων των μικρών αθλητών αλλά και η διαπαιδαγώγηση και μόρφωση αυτών, με σκοπό την ανάπτυξη και καλλιέργεια της φίλαθλης και πολιτιστικής συνείδησης, της προσωπικότητάς τους.

Παράλληλα, οι νεαροί αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης εγκαταστάσεων που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης. Όλοι οι χώροι στους οποίους θα κινούνται τα παιδιά (γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, με συνθετικό χλοοτάπητα, γυμναστήριο, αποδυτήρια) πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια. Επίσης, όσον αφορά στους γονείς των αθλητών, γίνεται γνωστό ότι εκτός από τις προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις με τους προπονητές που αφορούν στην αγωνιστική εικόνα και πρόοδο του παιδιού, θα διεξάγονται ειδικές συναντήσεις για την ενημέρωση/κατάρτιση του ίδιου του γονέα.

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης ομάδας του Παναγρογικού, της οποίας διαχρονικά βασικός «αιμοδότης» υπήρξαν τα Τμήματα Υποδομής. Αρχικά, η δυνατότητα συμμετοχής στην ομάδα Under16 προωθεί την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, το οποίο για μας είναι βασική προϋπόθεση. Επιπρόσθετα, οι προαναφερόμενοι αθλητές αποτελούν θεμελιώδη προτεραιότητα στην ανδρική ομάδα του Παναγροτικού, όπου έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά. Πρόσφατα παραδείγματα, η ένταξη δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας του Παναγροτικού στο έμψυχο δυναμικό U19 συλλόγων Super League. Πιο αναλυτικά οι Βλαχάκης Γιάννης (Πανιώνιος) και Φουρίκης Χρήστος (Ν.Π.Σ. Βόλος). Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα συνδυαστεί με υλοποίηση των αγωνιστικών στόχων».

*Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Α.Ο. Παναγροτικού Γιώργος Ακριβούλης και ο υπεύθυνος της ακαδημίας Olympic Νικόλαος Λιούπας.

Πηγή: Ελευθερία