Βαθμολογία

Δέος και συγκίνηση με το Θαύμα της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι (PICS + VIDEO)

Από το περασμένο Σάββατο (3/8) έδωσε το θαύμα η Αγία Παρασκευή στο παρεκκλήσι της που βρίσκεται στο Καλοχώρι Λάρισας. Η πρώτη μαρτυρία δόθηκε από μία γυναίκα του χωριού που είδε την μορφή της Αγίας στην πόρτα της εκκλησίας και στη συνέχεια από στόμα σε στόμα διαδόθηκε σε όλο το χωριό και όχι μόνο.

Της Βάσως Γκατζούλη

Πλήθος πιστών όλες αυτές τις ημέρες πήγαν για να δούνε από κοντά το θαύμα της Αγίας Παρασκευής. Για τρία ολόκληρα μερόνυχτα (Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) η μορφή της όπως απεικονίζεται στην εικόνα ήταν στην εξώπορτα της εκκλησίας.

">http://

Επισκεφτήκαμε ως athleticlarissa το εκκλησάκι την Τρίτη (6/8) και πάλι ο κόσμος ήταν απ’ έξω χωρίς όμως να υπάρχει στην εξώπορτα η μορφή. Βρέθηκαν στον τόπο δύο ιερείς οι οποίοι είπαν πως σύμφωνα με την εκκλησία όταν συμβαίνει να έρχεται ο Άγιος για τρεις ημέρες, δηλώνει την τριαδικότητα του Θεού και αποδίδεται σε θαύμα. Την 3η ημέρα μετά το βράδυ άρχισε να χάνεται η εικόνα της Αγίας και τη θέση της πήρε ο σταυρός και αυτό δικαιολογείται από την εκκλησία αφού έδειξε μετά από τις τρεις ημέρες το Θαύμα η Αγία Παρασκευή και ολοκληρώθηκε με την έλευση του σταυρού. Είναι σίγουρα πως ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων έχει την ανάγκη να βλέπει το Θαύμα γιατί έτσι νιώθει πως έχει το θεό που πιστεύει κοντά του, αλλά και πιο δυνατός.

Θεωρούμε πως στις δύσκολες στιγμές όταν επικαλεστούμε το θεό ή τον Άγιο θα μας βοηθήσει αρκεί να το πιστέψουμε. Για την ιστορία θα αναφέρουμε πως οι ομολογίες των ανθρώπων που βρέθηκαν και τις τρεις ημέρες στο Καλοχώρι έχουν να πουν πως μπορεί να βρισκόταν πολύς κόσμος έξω από την εξώπορτα όμως είδαν την Αγία Παρασκευή μόνο όσοι το πίστεψαν.