Βαθμολογία

Απαραίτητη η κάρτα υγείας του αθλητή

Με την από 03-08-2018 κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσπίστηκε η Κάρτα Υγείας Αθλητή για όλες τις Ομοσπονδίες, η οποία είναι υποχρεωτική από 31-07-2019 στις προπονήσεις και στους αγώνες (προσκομίζεται υποχρεωτικά στον διαιτητή του αγώνα, μαζί με το δελτίο αθλητικής ιδιότητα ως ποδοσφαιριστή).

Όσον αφορά τις φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας των σωματείων, η Διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας διευκρινίζει ότι δεν θα μπορεί να αγωνισθεί κανένας ποδοσφαιριστής (από 01 Αυγούστου 2019) ο οποίος δεν έχει σε ισχύ την Κάρτα Υγείας Αθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση το Σωματείο και ο Ποδοσφαιριστής θα καλείται για απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή.
Επιπλέον, ο Διαιτητής που θα έχει ορισθεί να διευθύνει αγώνα -στον οποίο θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές χωρίς κάρτα υγείας- θα αντιμετωπίζει τις ποινές που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Η διαφύλαξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση όλων και δεν πρόκειται η ΕΠΣΝ Λάρισας να μπει σε “εκπτώσεις” αυτής.