Βαθμολογία

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης

Στην «πρωτεύουσα» του muay thai, την Μπανγκόκ, ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των 57 κ. (-23 ετών), και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο από τότε που η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε μετά από συγκλονιστική μάχη του 19χρονου Έλληνα με τον Ντάβλατ Σαμσίγεφ (Ουζμπεκιστάν). Ο Σαρκίρης επικράτησε με 29-27.

«Ήταν καλός αντίπαλος, κινητικός και γρήγορος. Προσπάθησα από την αρχή να τον πιέσω. Στον πρώτο γύρο δεν βγήκε, αλλά στους δύο επόμενους βγήκε και επικράτησα “καθαρά”. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και αυτό θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες φορές», δήλωσε ο 19χρονος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ελληνική επιτυχία. Το μετάλλιο του Κώστα μας δίνει περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αθλητές μας. Οι αθλητές μας έχουν τον πρώτο ρόλο. Αυτοί μπαίνουν στο ρινγκ και δίνουν την ψυχή τους».

Ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης έφτασε στον τελικό αποκλείοντας με αθλητή από την Ταϊλάνδη, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Στη διοργάνωση της Ταϊλάνδης συμμετείχαν 1.380 αθλητές και αθλήτριες από 102 χώρες.