Βαθμολογία

Νίκη Βόλου: Αδειάζει η κλεψύδρα, μεγαλώνουν τα προβλήματα

Την απόφαση να μην συγκαλέσει Γενική Συνέλευση πριν την οριστικοποίηση της κατηγορίας που θα αγωνιστεί η ομάδα, πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη της Νίκης, κατά τη χθεσινοβραδινή (25/07) του συνεδρίαση.

Στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εκτός της πρότασης Παπακωνσταντίνου-Βενέτη και αυτής του Τζίμη Αντωνάκα, παρουσιάστηκε και μία τρίτη, που προέρχονταν από Ρώσους επιχειρηματίες. Η τρίτη πρόταση απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο καθώς δεν ακολουθούνταν από τα απαραίτητα εχέγγυα που έχει θέσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύγκλιση των απόψεων του Δ.Σ. πως οι δύο πρώτες προτάσεις καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν τη διοίκηση της ομάδας ή το πλειοψηφικό πακέτο, εφόσον προκύψει ανάγκη δημιουργίας ΠΑΕ.

Το βέβαιο είναι πως αυτή η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης για το ποιος θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα, μπορεί τυπικά να είναι σωστή, δημιουργεί, ωστόσο, μεγάλα εμπόδια στον σχεδιασμό και στη στελέχωση του ρόστερ αλλά και των υπόλοιπων οργανωτικών θεμάτων.

Από την πλευρά των Παπακωνσταντίνου-Βενέτη διαρρέεται πως ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά και πως το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό έχει κλείσει και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση των ονομάτων.

Από την πλευρά των Τζίμη Αντωνάκα και Παύλου Αθανασιάδη, επίσης, υπάρχει σχεδιασμός τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό. Ονόματα δεν έχουν κυκλοφορήσει όμως ο τεχνικός διευθυντής που έχει αναλάβει βρίσκεται καθημερινά σε επαφές και συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα.

Μπορεί και οι δύο πλευρές να δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να αναλάβουν άμεσα την ομάδα, ωστόσο, αν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 7 Αυγούστου για να δουν τις προθέσεις του Ηρακλή, κάποιες επιπλέον μέρες για να πάρει την οριστική απόφαση η ΕΠΟ κι ένα εύλογο διάστημα για να γίνει ΠΑΕ. Καταλαβαίνουμε πως πριν από το τέλος Αυγούστου, δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος.

Αν και οι δύο πλευρές επιμείνουν μέχρι το τέλος, τότε, η Νίκη θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να ξεκινήσει τον επίσημο σχεδιασμό αρχές Σεπτέμβρη, με όσους παίκτες θα έχουν την υπομονή να περιμένουν, με όσους θα έχουν μείνει ελεύθεροι, ώστε να συγκροτηθεί ένα αξιόμαχο ρόστερ που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία που θα συμμετάσχει. Τα προβλήματα που θα προκύψουν από μία τέτοια καθυστέρηση θα είναι μεγάλα και είναι βέβαιο πως αυτή που θα βγει λαβωμένη θα είναι η ομάδα. Όσο αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο μεγεθύνονται τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η διοίκηση που θα αναλάβει. Να σημειώσουμε πως την περσινή περίοδο, 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η «πρώτη» προπόνηση της ομάδας, παρά το γεγονός πως οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι διαδικασίες να επισπευσθούν ώστε όποια από τις δύο προτάσεις προκριθεί να έχει στη διάθεσή της τον χρόνο να οργανωθεί και να δημιουργήσει μία ομάδα αντάξια του ονόματος της Νίκης Βόλου. Ακόμη και κάποιες ενέργειες που δεν θα μπορούν να επισημοποιηθούν, θα μπορούν να γίνονται από τη διοίκηση που θα έχει πάρει το «χρίσμα», χωρίς το μεγάλο ερωτηματικό αν θα αλλάξει κάτι στην πορεία.

Πηγή:Goalpost