Βαθμολογία

Υδροηλεκτρικό 4,1MW στο Νεραϊδοχώρι

Ένας ακόμα υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει στη θεσσαλική Πίνδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr πρόκειται για  Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό ισχύος 4,1MW της εταιρείας «PIONEER WIND PARK Μ.I.K.E.». 

Το έργο θα εγκατασταθεί στον νομό Τρικάλων, στον Δήμο Πύλης, επί του ρέματος Καμναΐτικο, στη θέση «Ριζάρια», πλησίον των οικισμών Πύρρα και Νεραιδοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Αιθηκών. 

Πρόκειται για εγκατάσταση εκμετάλλευσης της διαθέσιμης παροχής του ρέματος, χωρίς εγκαταστάσεις αποταμίευσης του νερού, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την εκμετάλλευση της πτώσης των 124 μέτρων που δημιουργείται τοπικά. 

Σε ότι αφορά το τεχνικό μέρος ο σταθμός θα εκμεταλλεύεται μήκος κοίτης του ρέματος 3.890 μέτρα. Θα αποτελείται από διάταξη υδροληψίας τοποθετημένη σε υψόμετρο 1029 μέτρα, από αγωγό προσαγωγής του νερού διαμέτρου Φ 1600, συνολικού μήκους 3.910 μέτρα, ο οποίος θα οδεύσει προς το μηχανοστάσιο του σταθμού παραγωγής στο υψόμετρο 905 μέτρων και κτίριο στο οποίο θα στεγάζεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του έργου. 

Το νερό μετά την πρόσκρουση του στα πτερύγια του στροβίλου θα επιστρέφει στο σύνολο του στο ρέμα χωρίς να ρυπανθεί. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει έδρα τα Γρεβενά.