Βαθμολογία

Η αθλητική επιστροφή του Τάσου Κουρδή

Ο πρώην άσος του Απόλλωνα Λάρισας Τάσος Κουρδής επέστρεψε στην ενεργό αθλητική δράση μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε το 2018 αποδεικνύοντας ότι κανένας τραυματισμός δεν μπορεί να στερήσει από κανέναν την άθληση.

Δεν ξέρουμε αν γίνει ο "ταχύτερος άνθρωπος χωρίς πόδια" στην Ελλάδα ή αλλιώς και ως... Blade Ranner (από το ομώνυμο κόμικ), αλλά σίγουρα η συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των ατόμων με κινητικά προβλήματα ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για όλους όσοι νομίζουν ότι ο αθλητισμός σταματάει μετά από ένα ατύχημα.

Ο Κουρδής μετείχε στους αγώνες που έγιναν στο ΟΑΚΑ και πήρε δύο μετάλλια, μια δεύτερη θέση στην κατηγορία του στα 100 μέτρα με χρόνο 13.55 και μια τρίτη πάλι στην κατηγορία του στο μήκος με 5.56.

ΔΥΟ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ

Επίσης σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, ο Μπάμπης Βαρυτιμίδης από την Καλλιθέα Ελασσόνας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και ένα

ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία, ενώ σε άλλη κατηγορία και στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Καφφές από τη Βερδικούσια κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ

Στη Γενοκτονία των Ποντίων, αφιέρωσε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στη δισκοβολία κατηγορίας 32 στους ίδιους αγώνες. «Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία καθώς και όλες τις προσπάθειές μου στα υπόλοιπα αγωνίσματα, τα αφιερώνω εγώ και η οικογένειά μου, στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπου ανάμεσά τους ήταν και οι παππούδες μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε έναν μεγάλο άνθρωπο που είναι δίπλα μου, καθώς και στους συνεργάτες του για τον αγάπη και τη στήριξή τους. Υπόσχομαι να συνεχίσω πιο δυνατός», έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο δις Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 20 μέτρα 86 εκατοστά.

Η πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος , είχε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ από τη Στέλλα Σμαραγδή στο τριπλούν κατηγορίας 47 (9.95μ. στην πρώτη της κιόλας προσπάθεια) αλλά και 27 εθνικά, όπου ξεχώρισε το 48.41μ. του Απόστολου Χαριτωνίδη στη δισκοβολία κατηγορίας 37.

Πηγή: Ελευθερία