Βαθμολογία

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (16/7), ο καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση Energa αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ έπειτα από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Ο Φλώρος είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα αναστολής της ποινής του το οποίο έγινε δεκτό, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Επίσης αντιμετωπίζει και άλλες εκκρεμότητες με τα πιστοποιητικά που προσκόμισε πριν από ένα χρόνο για να βγει, ενώ παράλληλα έχει και εμπλοκές στην υπόθεση με την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Η αναστολή στην έκτιση της ποινής του έγινε με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που κατάργησε τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και έτσι η απαπειλούμενη ποινή σε βάρος του Φλώρου θα είναι πολύ μικρότερη από τα 21 χρόνια που του έχουν επιβληθεί.

Οι συνήγοροί του επεσήμαναν επίσης ότι έχει επιστρέψει στο Δημόσιο το σύνολο σχεδόν των χρημάτων όπως και στους ΟΤΑ, ενώ έχει εκτίσει ήδη έξι χρόνια. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για «τις πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ», επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή της να φέρει αλλαγές σε αυτόν.

Αναλυτικά η θέση της: «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται.  Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.  Η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».