Βαθμολογία

Στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα η Αλγερία

Η Αλγερία είναι η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα της Αιγύπτου. Την Πέμπτη (11/7), η ομάδα του Τζαμέλ Μπελμαντί επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) της Ακτής Ελεφαντοστου και προκρίθηκε στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία.

Ο Φεγκουλί έβαλε σε θέση οδηγού στο 20' την Αλγερία που έχασε και πέναλτι με τον Μπουνετζάχ στο 48'. Η απάντηση των Ιβοριανών ήρθε στο 62', με τον Κοτζιά να γράφει το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγουνται στα πέναλτι όπου οι Αλγερινοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι, παίρνοντας τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γκμποχούο, Μπαγκαγιόκο, Τραορέ, Κανόν (54' Κομαρά), Κουλιμπαλί, Σανγκαρέ (78' Γκμπαμέν), Ντιέ, Κεσί, Κοτζιά (96' Μπόνι), Γκραντέλ, Ζάχα (94' Κορνέ).

ΑΛΓΕΡΙΑ: Εμπολί, Ατάλ (30' Ζεφάν), Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μπενασέρ, Φεγκουλί (120+2' Ντελόρτ), Μπελαϊλί, Μαχρέζ (86' Ουνάς), Μπουνετζάχ (78' Σλιμανί).