Βαθμολογία

Ο πρώτος θα πρέπει να είναι και ο Πρωταθλητής!!!

Βρέθηκα στην τελευταία συνάντηση των ομάδων της Α’ ΕΠΣΛ όπου συζητήθηκε αν θα γίνουν τη νέα σεζόν πλέι οφ και πλέι άουτ. Ακούστηκαν πολλές απόψεις από τους ανθρώπους των ομάδων και φυσικά είναι όλες σεβαστές. Θα ήθελα να σταθώ στην περίπτωση των πλέι οφ και συγκεκριμένα του πρωταθλητή και να πω την προσωπική μου άποψη.

Θεωρώ πέρα για πέρα άδικο να κρίνεται μια ομάδα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (υπερβολική ζέστη), με μεγάλη καταπόνηση απ’ όλη τη χρονιά και πιθανούς τραυματισμούς, μέσα σε δύο εβδομάδες για να πάρει το πρωτάθλημα!!!! Το θεωρώ προσωπικά μέγα λάθος. Είναι δυνατόν μία ομάδα που για παράδειγμα τερμάτισε στην κανονική διάρκεια με 65-75 βαθμούς και είναι πρώτη κάνοντας τέτοια μεγάλη προσπάθεια να κρίνεται αν θα βγει στην παραπάνω κατηγορία από 6 ματς με άλλες τρεις ομάδες; Και αν εκείνη την περίοδο η ομάδα έχει για παράδειγμα τέσσερις βασικούς τραυματισμούς γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία; Για ποιο λόγο; Τι θα αλλάξει; Το μόνο που θα γίνει θα είναι να χάσει πιθανόν αυτό που με ιδρώτα κέρδισε όλη τη χρονιά! ΑΔΙΚΟ.

Άκουσα με προσοχή όλους τους εκπροσώπους των ομάδων όπου τοποθετήθηκαν επί τους θέματος. Συν όλα τα παραπάνω είναι φυσικά και το οικονομικό κομμάτι αφού οι παράγοντες θα πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον έναν επιπλέον μήνα και παράλληλα θα πρέπει να κρατήσουν τους παίκτες πιθανόν μέχρι και τον Ιουνίου, όταν αυτοί οι παίκτες είναι ερασιτέχνες. Πραγματικά θεωρώ καταστροφικό μια ομάδα που βγαίνει με την αξία της στην κανονική διάρκεια της χρονιάς ακόμη και με ένα πόντο από τον δεύτερο να παίζει πλέι οφ.

Για μένα ο πρώτος είναι πρώτος. ΤΕΛΟΣ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ athleticlarissa
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου)